Tipic românesc: cum a ratat Steaua un atacant recomandat de Olăroiu. Jucătorul a semnat cu o echipă de Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 47 a încercat să dea o mână de ajutor fostei sale echipe, însă acolo unde nu există competenţă, nu poţi să le faci un bine oamenilor cu forţă.

În ianuarie 2011, Cosmin Olăroiu tocmai îşi încheiase contractul cu Al-Sadd (Qatar), însă a mai stat o perioadă în Doha pentru a termina formalităţile legate de rezilierea contractului.

Profitând de ocazie, el a urmărit meciurile din Cupa Asiei, competiţie care a fost găzduită în 2011 de Qatar. Printre partidele urmărite de Oli s-a numărat şi Iran – Coreea de Nord, terminată cu victoria perşilor, scor 1-0. Singurul gol a fost înscris de Karim Ansarifard, vârf care, la momentul respectiv, avea doar 20 de ani.

Imediat după acel meci, Olăroiu a pus mâna pe telefon şi a luat legătura cu Mihai Stoica. I-a transmis că Ansarifard e un atacant de viitor care poate rezolva problemele roş-albaştrilor în ofensivă. 

„Adevărul“ a scris atunci despre posibilul transfer al lui Ansarifard în România. Doar că, ulterior, oficialii Stelei n-au urmărit pista, iar mutarea nu s-a realizat.

O listă lungă cu „ţepe“

Dacă Ansarifard n-a fost bun pentru Steaua, în schimb, din 2011 până acum, „specialiştii“ care se ocupă de achiziţii la echipa patronată de Gigi Becali au avut ochi pentru următorii atacanţi ale căror transferuri s-au dovedit a fi nişte „ţepe“:

Mihai Costea

Stefan Nikolici

Leandro Tatu

Florin Costea

Adi Rocha

George Ţucudean

Gregory Tade

Thaer Bawab

Bojan Golubovici

Ansarifard a semnat cu Olympiakos

Ce s-a întâmplat însă cu Karim Ansarifard, vârful propus de Cosmin Olăroiu? Acesta a ajuns în fotbalul european, în sezonul 2014-2015, la Osasuna. Echipa spaniolă era însă în liga secundă şi ameninţată de faliment. După 16 meciuri în care n-a marcat, iranianul a semnat cu Panionios, iar în Grecia a ajuns printre cei mai apreciaţi fotbalişti din prima ligă.

A bifat 44 de meciuri şi 14 goluri, între 2015 şi 2017, iar acum tocmai a semnat cu cea mai puternică echipă din Grecia, Olympiakos Pireu. Cum noua sa echipă e lider autoritar în campionat, Ansarifard, ajuns acum la 26 de ani, va juca în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

750.000 de dolari va fi salariul stagional al lui Karim Ansarifard la Olympiakos.       
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite