Supercomputerul Opta: FCSB, șanse minime să se califice în optimile Europa League, chiar și după 4-1 cu RFS

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB a trecut cu 4-1 de RFS, după un meci spectaculos pe Arena Națională. Roș-albaștrii sunt chiar pe locul 2 în grupa de 36 de echipe a Europa League, însă șansele de calificare în optimile de finală sunt minime, prezice supercomputerul Opta, care a analizat 10.000 de simulări.

FCSB a început cu dreptul în Europa League. Foto Facbook
FCSB a început cu dreptul în Europa League. Foto Facbook

Contra letonilor, Daniel Bîrligea a deschis scorul în minutul 8, însă RFS a reușit să egaleze prin Lipuscek (23). Marius Ștefănescu a readus-o rapid pe FCSB în avantaj în minutul 32, după care Darius Olaru a reușit o dublă (58 și 69), meciul încheindu-se 4-1. În urma acestei reușite, FCSB se află pe locul doi după prima etapă, cu un golaveraj superior față de celelalte echipe cu trei puncte, dar șansele de calificare în optimi sunt încă minime.

Primele 8 formații ale ierarhiei finale se vor califica automat în faza optimilor de finală, iar echipele clasate pe locurile 9-24 vor disputa un baraj pentru a merge mai departe (locul 9 va întâlni locul 24, locul 10 va întâlni cu locul 23, ...). Formațiile clasate pe locurile 25-36 vor fi eliminate, fără a avea șansa de a coborî în UEFA Conference League.

FCSB, penultima șansă înainte de meciul de joi

Înainte de startul competiției, FCSB era cotată de supercomputerul Opta cu penultima șansă, în urma sa fiind chiar adversara de joi seara. Acum lucrurile s-au mai schimbat, campioana României fiind creditată cu 6% șanse de a merge direct în optimi, depășind echipe ca Dinamo Kiev, Beșiktaș, Ferencvaros sau Ludogoreț. În schimb, probabilitatea de a prinde locurile 9-24, care duc în playoff, este mai mare pentru echipa lui Gigi Becali, de 48%, procent cu care FCSB e pe locul 29, din 36 de echipe.

fcsb snase de calificare png

În continuare, campioana va întâlni în Europa League pe PAOK Salonic (deplasare), Rangers (deplasare), FC Midtjylland (acasă), Olympiakos (acasă), Hoffenheim (deplasare), Qarabag (deplasare) și Manchester United (acasă).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite