Sulejman Demollari: „Mi-e frică să nu luăm bătaie rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut albanez care a jucat în România nu le dă nicio şansă conaţionalilor săi în partida de la Piatra Neamţ. Demollari susţine că selecţionata Albaniei ar trebui să se apere şi să încerce să scoată un 0-0.

„Adevărul": Sulejman, vii la Piatra Neamţ?

Sulejman Demollari: Ce să caut până acolo? Îmi aduc aminte cu groază de deplasările pe care le făceam cu Dinamo prin Moldova. Mergeam cu autocarul de ne venea rău. Cu toate acestea, îi băteam mai mereu pe Ceahlăul. În afară de goluri, am şi o amintire interesantă de la un meci cu Ceahlăul. Am luat singurul meu cartonaş galben. Crăciunescu mi-a zis: «Demo, dacă nu erai tu, aş fi dat roşu pentru faultul ăla». Sincer, dacă era meciul la Bucureşti, aş fi venit..

Ce şanse dai naţionalei Albaniei?

Şanse mici. România are tradiţie în fotbal. Nu se gândeşte să facă paşi greşiţi cu echipe precum Albania pentru că luptă mereu pentru calificare. Albania, în schimb, are ca obiectiv locul patru în grupă. Dacă ne vom clasa după Franţa, România şi Bosnia, eu zic că vom reuşi o performanţă excelentă în această campanie.

Totuşi, selecţionata României a dezamăgit în ultima vreme...

Aşa este. Nu mai are o echipă cu jucători de top, ca pe vremea lui Hagi, dar pretenţiile românilor au fost mari dintotdeauna. Suporterii naţionalei României se gândesc mereu la calificare, în timp ce ai noştri nu îşi fac astfel de speranţe. Noi trebuie să ne mulţumim cu un rezultat de 0-0. Dacă vom lua gol şi ne vom deschide, mi-e teamă că putem s-o păţim şi mai rău, să luăm mai multe...

Altfel, cu ce te mai ocupi?

Sunt directorul unei Academii de Fotbal care îmi poartă numele, mai antrenez naţionala Under 15 a Albaniei şi o grupă de copii de la Dinamo Tirana. Îl antrenez şi pe fiul meu. Îl cheamă Dario şi are 12 ani, dar lui îi place postul de portar. N-a moştenit nimic de la mine.

Mai ţii legătura cu foştii tăi colegi de la Dinamo?

Mai mult ţin legătura cu suporterii, care mă sună după fiecare victorie în derby-urile cu Steaua. Când văd prefixul României la unu sau două noaptea, îmi dau seama imediat că urmează: „Demollari, omoară militarii". Îmi place să-i aud mereu, ce să zic. Am trăit cei mai frumoşi ani din viaţă alături de ei.

Dinamo de acum e recunoscută şi ca o echipă de petrecăreţi, voi cum sărbătoreaţi victoriile?

Să ştiţi că nu ne umflam prea mult în pene. Aveam un ritual. Oricine marca dintre noi, făcea cinste a doua zi cu câte o bere la terasa de la piscină. Florin Halagian era cunoscut ca un antrenor comunist, dar să ştiţi că nu se băga în viaţa noastră personală. El voia doar să dăm totul pe teren.

Cu fostul preşedinte de la Dinamo, Vasile Ianul, mai vorbeşti?

N-am mai vorbit de câţiva ani. L-am vizitat şi în închisoare. Preşedinte ca ăla nu o să mai vină niciodată la Dinamo. Îmi zicea mereu că o să joc la Dinamo până o să-mi crească barba.

100 de meciuri la Dinamo

În cele trei sezoane şi jumătate disputate la Dinamo în perioada 1991-1994, Demollari a marcat 36 de goluri în 100 de meciuri. În schimb, pentru naţionala Albaniei, Demollari a marcat doar un gol în 43 de selecţii.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite