Steaua a luat un jucător cu ascensiune fulminantă. De la 100 de euro pe lună a ajuns să câştige 10.000 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Rîpă trebuie să confirme şi la Steaua
Cornel Rîpă trebuie să confirme şi la Steaua

Steaua l-a testat pe Cruz, dar l-a luat pe Rîpă. Fundaşul brazilian n-a fost pe placul patronului Gigi Becali, care şi-a făcut ambiţia de a-l aduce în Ghencea pe fotbalistul gălăţean.

Rîpă intrase în ultimele şase luni de contract şi pentru că refuza să-şi prelungească înţelegerea cu fosta campioană fusese trimis la echipa a doua. Steaua i-a obţinut semnătura, pe un contract pe 4 sezoane, şi oferă Galaţiului 50.000 de euro pentru ca fotbalistul să vină din această iarnă, în vreme ce conducerea dunărenilor visează la 200.000 de euro din partea lui Becali. Probabil că părţile se vor înţelege undeva la mijloc, iar Rîpă va ajunge imediat sub comanda lui Reghecampf.


I-a dat peste nas lui Balotelli
Aducerea lui Rîpă conturează şi mai mult dorinţa patronului stelist de a avea toată naţionala României. La 23 de ani, Cornel are 5 selecţii pentru echipa naţională, pentru care a debutat într-un meci extrem de dificil, în noiembrie 2010, contra Italiei. A fost revelaţia acelei partide, scor 1-1, deoarece l-a anihilat pe celebrul Stefano Mauri, căpitanul lui Lazio, dar l-a pus la punct şi pe rebelul Italiei, Mario Balotelli, care a intrat de câteva ori la limita regulamentului. Pentru venirea lui la Steaua a pus o vorbă bună şi Victor Piţurcă, selecţionerul sfătuindu-l pe Becali să insiste în transferarea unor tineri fotbalişti români, în loc să dea bani pe străini.


Poate juca şi fundaş central
Cornel Rîpă va umple golul de pe partea dreaptă a apărării steliste, unde macedoneanul Georgevski e accidentat, dar la nevoie poate juca şi fundaş central. A făcut-o cu mult succes la naţionala Under 17, când antrenorii au avut nevoie de el din cauza dezertării unui puşti care nu mai suporta regimul de cantonament. Avantajat de înălţime, Rîpă  a intrat imediat în centrul defensivei şi s-a descurcat onorabil. Fotbalistul are o vastă experienţă la naţionalele de juniori ale României, fiind cooptat la loturi încă de la 14 ani. El a făcut parte şi din proiectul „Luceafărul”, în cadrul căruia cei mai buni juniori din ţară erau cantonaţi la Mogoşoaia. În copilărie însă, fostul gălăţean a practicat luptele, dar la 8 ani le-a abandonat pentru că era prea fragil.

Salariile lui Rîpă
2013 Steaua 10.000
2010 Oţelul 5.000
2009 Oţelul 2.500
2008 Oţelul 500
2005 Oţelul 100
Sumele sunt exprimate în euro şi reprezintă salariul lunar
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite