Sportul românesc, pe umerii fetelor! Cine sunt urmaşele Simonei Halep, Cristinei Neagu sau Aneimaria Brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul românesc respiră în ultimii ani mai mult prin performanţele fetelor. Iar viitorul se anunţă a fi în continuare dominat de succesel sportivelor.

Handbal - România Under 19. A cucerit aurul mondial în urmă cu un an, la categoria Under 18, şi se pregăteşte pentru calificarea la Campionatul European din vară. Vedeta echipei e Bianca Bazaliu, de la CSM Bucureşti.

Tenis
La 17 ani, Gabriela Ruse e considerată una dintre marile speranţe ale tenisului feminin. Ea ocupă locul 9 în clasamentul mondial al junioarelor şi are în palmares performanţe remarcabile la categoria ei de vârstă, semifinale la Wimbledon sau finală la renumitul turneu Eddie Herr, unde a bătut-o pe Cici Bellis, jucătoarea în care îşi pun mari speranţe fanii americani,  Gabriela Ruse a participat recent la Turneul Campioanelor pentru junioare, clasându-se pe locul 7 din 8, în condiţiile în care a evoluat accidentată.

Motor-sport
Lumea auto e probabil ultimul loc în care v-aţi fi închipuit să daţi peste o româncă. La 15 ani şi două luni, Alexandra Marinescu se pregăteşte de debutul în Formula 4. Ea ar fi trebuit deja să ruleze în cursa de la Brands Hatch, dar un accident în sesiunea de antrenamente, cauzat de o defecţiune tehnică, a întârziat prima apariţie a Alexandrei în Formula 4 britanică, o competiţie la care se întrece cu băieţi mai în vârstă. Marinescu ar putea apărea pe circuitul de la Donington Park peste o săptămână.

Scrimă – O serie de junioare talentate caută afirmarea. Printre ele, Alexandra Predescu (aur la spadă la mondialul de cadeţi ) sau Mălina Călgăreanu (aur la floretă junioare la etapă de Cupă Mondială de la Belgrad).â

Sportul românesc, pe umerii fetelor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite