Spaţiul în care a existat odată Arena de box a Brăilei a fost lăsat în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva celebră pentru campionii pe care i-a „crescut", arena din oraş s-a transformat în groapă de gunoi ad-hoc. Spaţiul a fost concesionat prin licitaţie de către Primărie în vara anului 2007. Licitaţia a fost câştigată de firma Eleny a lui Ilie Paraschiv, care încă n-a făcut nimic.

Ilie Paraschiv, care se declară un apropiat al sportului brăilean, spune că vrea să construiască pe spaţiul care i-a fost concesionat un complex comercial denumit chiar „Arena de box", care să cuprindă şi o sală de spectacole, şi o arenă sportivă unde s-ar putea desfăşura meciuri de box, judo sau karate.


Suprafaţa complexului se va întinde pe 1.105 metri pătraţi, iar valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ un milion de lei.
„Planul urbanistic de detaliu a fost aprobat în februarie 2009 prin hotărâre de Consiliu Local, iar proiectul a fost elaborat în aprilie 2009", a declarat Marian Ion, arhitectul şef al Primăriei Brăila.


Lucrările au fost foarte mult tergiversate din cauza faptului că terenul a trebuit descărcat de sarcină arheologică.
„Descărcarea de sarcină arheologică şi obţinerea avizului de la Direcţia de Cultură au durat cel mai mult. Terenul a fost „periat" destul de bine de cei de la muzeu", a mai precizat arhitectul şef.


Proiect aşteptat de pugilişti

Teoretic, anul acesta, ar trebui să înceapă lucrările. Construcţia ce se va ridica trebuie să respecte anumite norme estetice, adică trebuie să se încadreze în specificul zonei. În contractul de concesiune există anumite clauze care prevăd integrarea construcţiei în specificul zonei, în caz contrar contractul ar putea fi reziliat. Primarul Aurel Simionescu declara, după aprobarea planului urbanistic de detaliu, că nu va ezita să facă uz de clauzele contractului dacă va fi cazul.


Proiectul este aşteptat cu sufletul la gură de brăilenii apropiaţi boxului.

Niţă Robu, fost campion balcanic la box

image

„Acel loc este un simbol al Brăilei pentru activitatea pugilistică. Sunt întru totul de acord şi sprijin moral acest demers. Este adevărat că în ultimii ani boxul nu a mai adus rezultatele pe care le aducea odată în Brăila, dar sper ca odată cu acest proiect să aibă loc şi o revenire a boxului brăilean", ne-a declarat Niţă Robu, fost campion balcanic la box.


Potrivit proiectului construcţia ar urma să fie una impunătoare, cu patru nivele: subsol, parter şi două etaje. Ea ar servi organizării unor spectacole, competiţii sportive, meciuri de box şi nu numai. Clădirea ar trebui să adăpostească şi spaţii comerciale dar şi un spaţiu de recreere pentru copii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite