Spania „tremură“ după plecarea lui Messi: De ce fotbalul din această ţară a încasat o lovitură dură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi a debutat în prima echipă a Barcelonei în 2004
Lionel Messi a debutat în prima echipă a Barcelonei în 2004

Nu doar clubul Barcelona şi-a pierdut marea vedetă, după anunţul de joi seară. Întreg campionatul spaniol are motive serioase de îngrijorare, mai ales într-o perioadă de criză din punct de vedere financiar.

Cândva, La Liga era cel mai spectaculos campionat al Europei. Acum, treptat, această întrecere se goleşte de vedetele care au contribuit la mediatizarea ei la nivel global. 

Mai întâi, a plecat Cristiano Ronaldo. Iar acum Messi urmează să facă pasul spre o altă formaţie, având două variante, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Fostul star al Barcelonei, Rivaldo, a comentat plecarea lui Messi într-un interviu exclusiv Betfair.

„E păcat că această poveste a sa la club va lua sfârşit şi sunt sigur că i se va simţi lipsa o perioadă pe Camp Nou. La Liga îi va simţi lipsa şi ea, fiindcă reputaţia sa şi vizibilitatea sa la nivel mondial erau cruciale pentru campionat“, şi-a început discursul fostul „Balon de Aur“.

„Acestea sunt regulile şi ambele părţi trebuie să privească înainte. Personal, îi doresc tot ce e mai bun lui Messi şi viitorului său club, indiferent care va fi acesta, pentru că e o persoană grozavă şi un tip umil. În ceea ce priveşte Barcelona, viaţa merge înainte, iar plecarea lui Messi era, oricum, o chestiune de timp, fie că era vorba de un transfer, de un contract final sau de retragere. Clubul e unul uriaş şi va continua să fie unul dintre cele mai mari din lume“, a continuat Rivaldo (foto).

Rivaldo

„E trist că va pleca fără un rămas-bun, aşa cum se cuvine“

„Momentul plecării lui Messi e unul nefericit, fiindcă, probabil, nu va avea şansa să-şi ia rămas-bun de la fani, în această situaţie pandemică. Contractul său a expirat şi e greu de imaginat un Camp Nou care să-l ovaţioneze o ultimă oară“, a spus fostul internaţional brazilian, campion mondial, în 2002, cu naţionala cariocas.

„Sunt sigur că Messi va reveni într-o zi într-o altă funcţie, iar atunci sper că va fi primit, aşa cum se cuvine de către fani şi că aceştia vor compensa acest moment“, a continuat Rivaldo.

„Acum e momentul ca Messi să aleagă un nou club şi cred că e, în continuare, la cel mai bun nivel al său, la 34 de ani. E capabil să joace pentru cele mai mari cluburi în competiţii precum Champions League“, e convins fostul star al Barcelonei.

„Pep Guardiola caută, în continuare, cu disperare să câştige Champions League, iar Manchester City ar putea fi o opţiune bună pentru Messi. Acolo s-ar reuni cu un manager pe care îl cunoaşte bine, iar clubul e plin de jucători grozavi. Premier League e atractiv pentru orice jucător. Faptul că are o relaţie bună cu Guardiola ar putea să-i extindă cariera la cel mai înalt nivel, pentru că Pep a fost unul dintre antrenorii care a reuşit să obţină tot ce e mai bun de la Messi, pe când l-a antrenat la Barcelona“, a afirmat Rivaldo (49 de ani).

„La Liga ar fi putut face mai mult în acest caz“ 

„Sincer, văd plecarea lui Lionel Messi ca o mare pierdere pentru La Liga, care reprezintă mai mult decât o aplicare a regulamentului. Până la urmă, argentinianul a reprezentat unul din principalele motive pentru care atât de multe ţări transmit campionatul spaniol la TV. Sigur că regulile sunt reguli şi că mereu va fi nevoie ca alte cluburi să fie de acord pentru a se face o excepţie, însă cred că s-ar fi putut face ceva pentru a evita această despărţire de Messi. Respect decizia La Liga de a ţine cu stricteţe cont de reguli, dar sunt sigur că prima ligă spaniolă va avea de suferit din această situaţie şi pierderea celui mai bun jucător din lume. S-ar putea să regrete decizia, într-un viitor apropiat“, a avertizat Rivaldo.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite