Sorana se luptă, astăzi, pentru al doilea titlu WTA din carieră: Avem ora finalei şi bilanţul lui Cîrstea cu adversara ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Sorana Cîrstea (96 WTA) şi-a asigurat deja o urcare de 21 de locuri în ierarhia WTA, iar un eventual succes, astăzi, la Taşkent, o va propulsa în Top 70!

Sorana Cîrstea intră, astăzi, pe teren, la Taşkent în ceea ce va fi a patra ei finală WTA din carieră. 

În vârsta de 29 de ani, „Sori“ a avut primul meci cu trofeul pe masă în 2007, la Budapesta. Atunci, a fost învinsă de Gisela Dulko (Argentina), pe zgură, în trei seturi (7-6, 2-6, 2-6).

Un an mai târziu, la Taşkent, Cîrstea ridica deasupra capului primul şi singurul ei trofeu WTA de până acum. Atunci, Sorana s-a impus după o finală palpitantă cu Sabine Lisicki, 2-6, 6-4, 7-6.

Cea mai importantă finală din cariera lui Cîrstea de până acum a fost însă cea de la Rogers Cup 2013. Atunci, românca a avut un parcurs formidabil, trecând, pe rând, de Savchuk, de Wozniacki, de Jankovici, de Kvitova şi de Li Na, înainte de a ceda, fără drept de apel, în faţa Serenei Williams (2-6, 0-6).

E invincibilă în meciurile cu Van Uytvanck

Astăzi, în ultimul act de la Taşkent, Sorana o va întâlni pe Alison Van Uytvanck (61 WTA), o belgiancă de 25 de ani care în drumul ei spre ultimul act a trecut şi de o româncă, Monica Niculescu (106 WTA): 6-2, 6-1.

Cîrsta şi Van Uytvanck s-au întâlnit de două ori până acum, ambele întâlniri fiind câştigate de jucătoarea din România:

*2017 (Linz): 6-3, 7-5 Cîrstea

*2014 (New Haven): 6-3, 6-2 Cîrstea

Aceste partide au fost pe hard, suprafaţă pe care se va juca şi astăzi, la Taşkent.

Finala dintre Cîrstea şi Van Uytvanck va începe de la ora 11.00, ora României, şi va fi transmisă de Digi Sport 2. 

Dacă va câştiga trofeul, „Sori“ va acumula 912 de puncte şi va urca până pe locul 67 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite