Sorana a evitat o mare ruşine la Paris: Cîrstea a suferit enorm pentru o victorie cu o puştoaică de 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima româncă intrată pe teren la French Open 2019 a avut un meci pe muchie de cuţit, deşi de partea cealaltă a fileului s-a aflat o jucătoare de mâna a doua, ajunsă la Roland Garros, după ce a evoluat pe zgură exclusiv în turneele ITF .

S-a spus că Sorana Cîrstea (84 WTA) a fost cea mai ghinionistă jucătoare din România, atunci când s-a tras la sorţi tabloul de la French Open. Şi pe bună dreptate! „Sori“ urma să joace cu Petra Kvitova (6 WTA), o favorită la trofeu.

Doar că, astăzi, cu câteva ore înainte de meci, Kvitova şi-a anunţat retragerea de la French Open 2019, motivând probleme medicale. Drept urmare, a fost înlocuită de Kaja Juvan (131 WTA), o slovenă de 18 ani, ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-loser.

Până la calificările de la French Open, Juvan a jucat doar în turneele ITF de zgură, înregistrând 6 victorii şi 2 înfrângeri.

În mod normal, Sorana ar fi trebuit să câştige la pas un meci cu o astfel de adversară. Din păcate, pe teren, lucrurile au stat cu totul altfel. În primul set, „Sori“ şi-a pierdut serviciul la 5-5 şi, imediat, Juvan a mai luat un game pe serviciul propriu pentru a se impune cu 7-5.

În setul doi, slovena a condus cu 4-2, dar de aici a început revenirea lui Cîrstea, care a egalat situaţia, luând setul cu 6-4.

În decisiv, s-a jucat pe muchie de cuţit! Sorana a început mai bine, a condus cu 2-0, dar apoi a cedat patru game-uri la rând: 2-4! La 5-4, Juvan a servit pentru câştigarea meciului, dar Cîrstea a reuşit break-ul, prelungind suspansul: 5-5. Acest game a adus, totuşi, descătuşarea pentru „Sori“ care a reuşit să obţină calificarea cu 7-5.

În turul II, Cîrstea va juca fie cu Bolsova Zadoinov (137 WTA), fie cu Zvonareva (78 WTA).

Cel mai bun rezultat al Soranei Cîrstea la Paris rămâne, deocamdată, atingerea sferturilor în 2009. De atunci, românca n-a mers niciodată mai departe de turul III.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite