Situație dezastruoasă la CFR Cluj. Nelu Varga și-a amanetat 10 apartamente ca să plătească licența UEFA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă în ultimii ani a câștigat campionatul și a participat constant în cupele europene, CFR Cluj are mari probleme cu banii. Pentru a obține banii pentru licența UEFA, patronul Nelu Varga s-ar fi împrumutat de bani și ar fi garantat sumele cu propriile apartamente.

Nelu Varga se chinuie să facă rost de bani pentru CFR Cluj. Captură TV
Nelu Varga se chinuie să facă rost de bani pentru CFR Cluj. Captură TV

Conducerea s-a chinuit să obțină licența care îi dă dreptul să participe în competițiile europene, finanțatorul Nelu Varga împrumutându-se pe unde a putut. Chiar și la antrenorul Dan Petrescu, care a contribuit cu 300.000 de euro, scrie gsp.ro.

Surse apropiate de proprietarul CFR-ului au dezvăluit că patronul clujenilor a mai împrumutat 1,5 milioane de euro de la un prieten din Cluj, căruia i-a garantat suma cu zece apartamente dintr-un bloc aflat în curs de construire.

Clubul a raportat la sfârșitul anului trecut o datorie de 30 de milioane de euro, iar o mare parte din debit rezultă din credite pe care Varga le-a oferit echipei. În ultima vreme, campioana a încercat să echilibreze balanța financiară, tăind din costuri și renunțând la jucătorii cu cele mai mari salarii. Numai că doar rezilierea acelor contracte a dus la achitarea unor despăgubiri și mai mari.

Cu autocarul la Constanța

La nivel de cheltuieli, CFR a renunțat la charterul cu care își ducea jucătorii la meciuri. De exemplu, la Constanța s-a mers cu autocarul! „Am avut mult stres la meciul cu Farul, drumul de la Constanța a fost lung. Ieri am venit de la Cluj (n.r. – pentru jocul din Cupă cu Sepsi), alte 5 ore cu autocarul", a declarat Dan Petrescu după partida din Cupa României.

În acest moment greu, CFR ar putea pierde calificarea în cupele europene, acolo de unde ar putea veni sume consistente. „E o perioadă grea. Riscăm să nu fim în Europa, ăsta este riscul, asta e realitatea. Dacă termini pe locul al patrulea ești pa! Iar la cum arată lotul meu acum, nu mi se pare că am putea termina pe un loc dintre primele patru", a spus îngândurat Dan Petrescu.

La acest moment, CFR Cluj e pe poziția a doua în clasamentul din Superliga, la patru puncte în spatele Farului și la doar un punct în fața celor de la FCSB. Pe 4 e CSU Craiova, la trei lungimi în spatele ardelenilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite