Simona jubilează: şi-a aflat adversara din careul de aşi de la Indian Wells şi e sigură că va deveni a cincea jucătoare a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După calificarea facilă în semifinalele turneului Indian Wells, Simona Halep a primit o veste excelentă. Începând de săptămâna viitoare, românca va urca până pe locul 5 în clasamentul mondial, profitând de pasul greşit făcut de sârboaica Jelena Jankovici.

Zeiţa Fortuna este alături de Simona Halep, revelaţia circuitului feminin de tenis profesionist. Calităţile româncei şi munca depusă pe terenul de tenis sunt dublate de norocul cu care jucătoarea noastră este înzestrată. 

Înainte de disputarea partidelor din sferturile de finală de la Indian Wells, Simona ştia că de luni ar putea ajunge până pe locul 5 mondial dacă două condiţii vor fi îndeplinite simultan. Mai întâi, ea ar fi trebuit s-o elimine pe Casey Dellacqua şi, în al doilea rând, Jelena Jankovici, jucătoare clasată actualmente pe locul 5 mondial, să fie eliminată la rândul ei din competiţie.

Halep şi-a îndeplinit cu brio misiunea în faţa lui Dellacqua, pe care a învins-o în minimum de seturi, după doar 61 de minute de joc. Mai rămânea ca Jankovici să piardă cu Radwanska, ceea ce s-a şi întâmplat. Poloneza făcut un meci mare în faţa sârboaicei, adversara indirectă a Simonei în lupta pentru ascensiunea în clasamentul mondial.

Radwanska s-a impus în trei seturi, scor 7-5, 2-6, 6-4, rezultat care, coroborat, cu succesul Simonei, îi permite jucătoarei noastre să urce pe locul 5 mondial începând de luni. Aceasta este cea mai bună clasare pentru o româncă în istoria tenisului feminin profesionist. 

Tot Radwanska (locul 3 mondial) este cea care va sta în calea Simonei în drumul spre marea finală de la Indian Wells. Partida e programată vineri, 14 februarie, dar ora este încă necunoscută. În această noapte se vor afla celelalte două jucătoare care se vor califica în cealaltă semifinală a turneului californian. Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, sunt şanse mari ca în ultimul act să asistăm la un duel româno-chinez: Halep - Na Li.

Programul celorlalte două meciuri din sferturile de finală:

Na Li - Dominica Cibulkova;           

Flavia Pennetta - Stephens.    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite