Se naşte Ştiinţa Craiova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă va depune săptămâna viitoare actele pentru înfiinţarea unei noi echipe în Bănie, care să o concureze pe cea patronată de Adrian Mititelu. Ştiinţa Craiova va juca pe „Ion Oblemenco“. Piţi vrea să ia locul din Liga a II-a al lui Gaz Metan CFR Craiova şi să joace pe „Ion Oblemenco”.

Victor Piţurcă n-a glumit! Managerul suspendat al Universităţii Craiova, consiliat de o echipă de avocaţi, a analizat în ultimele zile posibilitatea înfiinţării unei noi echipe de fotbal în Bănie, iar săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, urmează să depună actele de constituire.

Viitoarea formaţie se va numi Ştiinţa Craiova şi va fi finanţată de mai mulţi oameni de afaceri din Oltenia, între care Doru Petrescu, Gigi Neţoiu şi Rodion Cămătaru, toţi trei rivali tradiţionali ai lui Adrian Mititelu. Consiliul Local şi Consiliul Judeţean vor sprijini şi ele noua echipă.

Având şi suportul Primăriei, noua echipă intenţionează să joace pe „Ion Oblemenco". Ar fi o dublă lovitură pentru Mititelu, care se va trezi fără stadion, dar şi fără suporteri, cei mai mulţi dintre ei urmând să susţină echipa lui Piţi. De asemenea, Piţurcă vrea să pună mâna şi pe cantonamentul Universităţii din Lunca Jiului.

Formaţia va fi condusă de Victor Piţurcă, din postura de manager general, şi, cel mai probabil, îl va avea preşedinte pe Rodion Cămătaru. „Cami" a fost dorit preşedinte de Piţurcă şi la Universitatea Craiova, anul trecut, însă atunci a refuzat propunerea din cauza conflictului cu patronul „alb-albaştrilor". „Acum ar fi tentant pentru mine să mă implic", a declarat ieri fosta „Gheată de aur a Europei".

Ca să poată intra în competiţie, Ştiinţa Craiova va prelua locul unei echipe din Liga a II-a şi va ţinti promovarea încă din primul an. Pentru moment, managerul suspendat al Universităţii ia în calcul preluarea locului de

Liga a II-a de la Gaz Metan CFR Craiova. „Pentru mine, cel mai important este că noul proiect este susţinut de suporteri şi de toate organele de conducere din Craiova şi din Oltenia", a declarat aseară Victor Piţurcă.

"Proiectul Ştiinţa Craiova este o glumă bună. Nu se va realiza niciodată!"
Ilie Balaci
fost jucător

"Toate organele de conducere din Craiova sunt alături de mine, la fel şi suporterii."
Victor Piţurcă
antrenor

Universitatea pierde jucători

Adrian Mititelu se confruntă cu probleme serioase după suspendarea lui Victor Piţurcă. Universitatea se va debarasa de serviciile mai multor jucători, apropiaţi de fostul selecţioner. Gargorov, Iliev, Walter Lopez şi Alex Piţurcă sunt ca şi plecaţi din Bănie, Răzvan Stanca a fost trimis la echipa a doua, acolo unde ar putea ajunge şi Dorel Stoica. Mădălin Ciucă s-ar putea întoarce la Gloria Bistriţa întrucât Mititelu nu a plătit banii în contul transferului său.

Napoli strigă catalogul la Govora

Noua echipă tehnică a Universităţii va intra de azi în pâine. Antrenorul Nicolo Napoli va conduce primul antrenament de la revenirea la cârma echipei în staţiunea vâlceană Govora. Oltenii au sosit aici în această dimineaţă şi vor reveni în Bănie peste nouă zile. La 28 ianuarie, „alb-albaştrii" ar urma să plece într-un stagiu de pregătire în Antalya, însă în acest moment nu se ştie dacă acesta va mai avea loc.

Fiscul vrea drepturile TV!


Mititelu ar putea încasa în curând încă o lovitură destul de grea. Fiscul craiovean, către care Universitatea are datorii destul de mari, face demersuri să încaseze cei 600.000 de euro pe care oltenii urmează să-i încaseze din drepturile TV. În acest sens, Dumitru Dragomir a fost chestionat cu privire la posibilitatea ca LPF să vireze banii direct într-un cont al Fiscului!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite