Scenariu apocaliptic pentru Steaua: „O să ia bătaie cu AS Trencin“. Buchta, fostul portar al Rapidului, explică de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milos Buchta
Milos Buchta

Cehul de 34 de ani a ajuns acum la Sigma Olomouc, echipă din ţara sa natală, iar miercuri a văzut de ce sunt stare viitorii adversari ai roş-albaştrilor într-un amical încheiat cu un scor de tenis în favoarea slovacilor.

AS Trencin a zdrobit Sigma Olomouc cu 6-1 în ultimul meci înainte de prima manşă a duelului cu Steaua din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Cele două formaţii se vor întâlni, mai întâi, la Zilina, la 14 iulie (ora 21.30, Pro TV), returul fiind programat pe „Arena Naţională“ pentru 22 iulie (21.30, Pro TV).

Pe hărtie, Steaua porneşte cu prima şansă, mai ales că a fost şi cap de serie la tragerea la sorţi, însă după ce a arătat în partidele de pregătire din această vară, iar apoi în Supercupa României, campioana are mari probleme. Ea a fost pusă în gardă şi de Milos Buchta, portarul care n-a jucat în amicalul AS Trencin - Sigma Olomouc, însă a văzut de ce sunt stare slovacii.

Ce a spus?

„Cred că Steaua o să ia bătaie, fiindcă se văd pierderile suferite în ultimul an. Acum a mai plecat şi Tănase! N-o văd bine deloc pe campioana voastră! Trencin e foarte bună, o formaţie cu mulţi jucători străini. Trencin are acasă un teren sintetic. Dar partida cu Steaua va avea loc la Zilina, pe iarbă naturală, ceea ce poate constitui un dezavantaj pentru slovaci. Aşa cum şi românii au un handicap pentru retur, când nu vor avea suporterii în tribune, din cauza suspendării dictate de UEFA“, a declarat Buchta pentru „Gazeta Sporturilor“.

Fostul goalkeeper al Rapidului a făcut şi o „radiografie“ a adversarei Stelei: „Slovacii m-au impresionat în amicalul Trencin - Sigma Olomouc. Au o formaţie ofensivă, tehnică şi omogenă. Joacă din pase scurte, nimeni nu degajează mingea, nu atacă niciodată cu minge lungă. Împotriva noastră au folosit un 4-1-2-3, cu un singur închizător, doi mijlocaşi ofensivi şi trei oameni în faţă. Când se apără, doi dintre cei trei atacanţi se retrag pe benzi. Eu i-am mai văzut jucând şi 4-3-3 şi 4-2-3-1, ceea ce înseamnă că antrenorul n-are un sistem favorit, alege în funcţie de adversar şi de jucătorii pe care îi are la un moment dat la dispoziţie“.

E foarte bun numărul 9, Van Kessel. Împotriva noastră a jucat în partea stîngă a atacului. M-a impresionat Şi Jairo, numărul 11, atacantul dreapta. Mai e foarte bun fundaşul dreapta, mic, dar foarte puternic, cu masă musculară superdezvoltată. Milos Buchta portar Sigma Olomouc
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite