Sabella a demisionat de la naţionala Argentinei: Messi va lucra din nou cu antrenorul pe care l-a avut şi la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabella (stânga) a fost stropit cu apă de Lavezzi
Sabella (stânga) a fost stropit cu apă de Lavezzi

Chiar dacă „pumele“ au ajuns până în finala Mondialului din 2014, omul de pe banca sud-americanilor a renunţat la postul său.

Argentina a pierdut CM 2014 în condiţii dramatice: a fost condusă doar şapte minute pe toată durata turneului final, între minutele 113 şi 120 în partida cu Germania. A fost suficient însă pentru ca sud-americanii să rateze titlul mondial.

Eşecul l-a marcat pe selecţionerul Alejandro Sabella despre care s-a spus, în mod repetat, că a fost dominat de vedetele lotului. În timpul unui joc de la CM 2014, Sabella a fost stropit cu apă, în timp ce îi dădea indicaţii lui Lavezzi, iar după primul meci, cel cu Bosnia, Argentina a trecut la un sistem 4-3-3 la ordinul lui Messi, după cum au scris ziarele.

Marţi seara, Sabella şi-a anunţat demisia din funcţie, după ce, acum două săptămâni, lăsase de înţeles că va face acest lucru. „Trebuie umplut rezervorul cu energie, întrucât uneori acesta se goleşte. Trebuie să mă gândesc dacă mai sunt în stare să dau 100%,, aşa cum le cer şi jucătorilor“, afirmase atunci Sabella, potrivit Digi Sport.

Vine omul care a eşuat la Barcelona

Presa din Argentina a şi anunţat deja numele înlocuitorul lui Sabella: Gerardo Martino. E tehnicianul care, în sezonul trecut, a eşuat la Barcelona, câştigând doar un trofeu: Supercupa Spaniei. 

Gerardo Martino (51 de ani) şi-a început cariera pe banca tehnică în 1998, iar CV-ul său include grupări importante, precum Newll’s Old Boys şi Libertad. A mai pregătit şi o echipă naţională, pe cea a Paraguay-ului, între 2006 şi 2011.

Martino a fost ales cel mai bun antrenor din America de Sud, în 2007 şi, la nivel de cluburi, a cucerit trei titluri în Paraguay cu Libertad, dar şi campionatul în Uruguay cu Cerro Porteno, plus Supercupa Spaniei cu Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite