Ruşii vor să-şi salveze atleţii acuzaţi de dopaj: anunţ optimist făcut de ministrul Sporturilor în scandalul Meldonium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentul interzis de la 1 ianuarie 2016 a fost folosit, precum Vitamina C, de sportivii ruşi care sunt depistaţi, aproape în fiecare săptămână. Deocamdată însă, toţi au primit suspendări provizorii.

Eva Tofalvi a oferit o declaraţie misterioasă după ce a testat pozitiv pentru Meldonium. „În septembrie, se vor analiza toate cazurile şi voi ieşi basma curată. Până atunci, trebuie să îndur orice“, a spus sportiva născută la Miercurea Ciuc.

Declaraţia ei vine după ce ministrul Sporturilor din Rusia, ţara cu cei mai mulţi atleţi depistaţi cu Meldonium, a avut, la rândul său, un discurs optimist. „Vom rezolva această problemă cu Meldonium şi totul va fi în regulă. Acesta e un medicament-capcană. Sper să avem veşti bune în viitorul apropiat“, a afirmat Vitaly Mutko. Foarte probabil, ruşii se bazează şi ei pe lipsa dovezilor ştiinţifice care să demonstreze că Meldonium îmbunătăţeşte performanţele sportive.

De altfel, deocamdată, toţi atleţii depistaţi cu Meldonium au primit suspendări provizorii. „La orice substanţă, trebuie să dovedeşti că e una dopantă pentru a o interzice. Dacă o treci pe lista neagră doar pentru că ea se găseşte în organismul multor sportivi, atunci lista medicamentelor interzise s-ar lungi într-o perioadă foarte scurtă“, a spus Roger Pielke Jr, profesor în cadrul Universităţii din Colorado.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite