Cluburile din Rusia, premiate de FIFA cu 1,2 milioane de euro! Cum e posibil

0
Publicat:

Formațiile din Rusia, dar și echipa națională, sunt suspendate, de anul trecut, din competițiile internaționale de către UEFA și FIFA, până la soluționarea conflictului din Ucraina. Totuși, forul internațional a anunțat că va vira peste 1,2 milioane de euro în conturile a șase cluburi din Rusia.

Gianni Infantino, președintele FIFA. Foto Profimedia
Gianni Infantino, președintele FIFA. Foto Profimedia

Dacă până acum a reușit să penalizeze formațiile ruse, acum FIFA nu poate ocoli nicicum propria regulă. Forul internațional condus de Gianni Infantino acordă peste 180 de milioane de euro echipelor ai căror jucători au participat la Cupa Mondială din Qatar 2022, iar 6 dintre provin din prima ligă rusească.

Astfel, Zenit Sankt Petersburg va încasa 476.346 de euro, Dinamo Moscova, 361.364 de euro, iar CSKA Moscova 159.693 de euro. Celelalte trei echipe, Rubin Kazan, Lokomotiv Moscova și FC Krasnodar, vor primi în jur de 100.000.

Manchester City ia cei mai mulți bani

Manchester City, campioana Angliei și câștigătoarea ultimei ediții a Ligii Campionilor, primește cei mai mulți bani din partea FIFA, 4,1 milioane de euro, pentru jucătorii care au participat la Campionatul Mondial din Qatar. Următoarele pe listă sunt Barcelona, cu 4 milioane de euro, și Bayern Munchen, cu 3,8 milioane de euro.

Din 2026, sumele pentru cluburile care dau jucători la naționalele calificate la turneele finale vor crește la 317 de milioane de euro, pentru edițiile din 2026 și 2030 ale Cupei Mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite