Roy Carroll vrea să-l „copieze“ pe Pat Jennings. Portarul nord-irlandez a „dispărut“ şase ani de la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roy Carroll. FOTO: AFP
Roy Carroll. FOTO: AFP

Actualul goalkeeper al „verzilor“ n-a urmărit celebrul meci din 1985, dar susţine că va încerca să calce pe urmele predecesorului său, carea închis poarta în faţa României. Carroll e un goalkeeper care a revenit în 2012 la naţională, după o pauză de şase ani, perioadă în care a căzut şi în patima alcoolului.

Pe 16 octombrie 1985, Irlanda de Nord câştiga la Bucureşti cu 1-0, în faţa României, în preliminariile pentru CM, într-un meci în care Jimmy Quinn marca golul decisiv. Eroul „verzilor“ avea să fie goalkeeper-ul Pat Jennings, 40 de ani, autorul unei prestaţii senzaţionale între buturile britanicilor. 

Portarul care avea pe atunci aceeaşi vârstă cu antrenorul Mircea Lucescu a rămas un coşmar în memoria românilor, dar e un adevărat idol în Irlanda de Nord. Actualul goalkeeper titular al selecţionatei lui Michael O’Neill, Roy Carroll (37 de ani), promite să facă un joc mare şi să repete performanţa predecesorului său. 

    

„Aveam 8 ani pe atunci, dar nu am nicio amintire personală de la performanţa lui Pat. Asta pentru că nu m-am uitat la acel meci, precede orice amintire legată de fotbal pe care o am. Să fiu cinstit, abia îmi mai aduc aminte ce am mâncat ieri. Dar voi încerca să-i calc pe urme şi să fac un meci mare“, a declarat Carroll, în presa britanică. 

Veteranul care are în C.V. şi patru sezoane în tricoul lui Manchester United (2001-2005) apără acum poarta echipei engleze Notts County (liga a treia). În 2007, după o scurtă experienţă la West Ham, Carroll a picat în patima alcoolului, dar după patru ani de lupte şi-a învins demonii. 

A dispărut şase ani de la naţională (2006-2012), din cauză că nu s-a înţeles cu fostul selecţioner, Nigel Worthinghton, dar a fost readus în circuit de către Michael O’Neill. 

În actualele preliminarii, pentru Euro 2016, Roy Carroll a fost integralist în toate cele trei meciuri (victorii) ale nord-irlandezilor şi n-a primit decât un gol, în partida cu Ungaria, după un corner al gazdelor. 

FOTO Roy Carroll. FOTO: AFP

Citeşte şi 

România – Irlanda de Nord / Portarul "verzilor" s-a chinuit 4 ani să scape de băutură

FOTO Ultimele noutăţi despre meciul România - Irlanda de Nord. Gazonul Arenei Naţionale este în pregătiri

"Tricolorii" şi-au stabilit numerele pe care le vor purta la meciul cu irlandezii. Tănase a luat tricoul lui Gică Hagi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite