Românul cu o minte sclipitoare: Mihnea Costachi, rezultat încântător la Mondialele de şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihnea Costachi / FOTO: Federaţia Română de Şah (Facebook)
Mihnea Costachi / FOTO: Federaţia Română de Şah (Facebook)

O veste frumoasă a venit pentru iubitorii sportului minţii de la Campionatele Mondiale găzduite de Varşovia (Polonia), în această perioadă a anului.

Potrivit paginii de Facebook a federaţiei, Campionatul Mondial de şah rapid e un turneu pe cât de lung, pe atât de imprevizibil. 13 runde, pe parcursul a trei zile, în care e necesar să nu-ţi pierzi concentrarea, nici măcar o clipă. 

Departe de a fi decisivă, prima rundă ne-a adus, totuşi, o imensă bucurie: maestrul internaţional, Mihnea Costachi (21 de ani), a terminat remiză (cu piesele negre!) partida în compania marelui maestru Alireza Firouzja (Iran / Franţa), nimeni altul decât actualul număr 2 mondial la şah clasic! Firouzja, aflat după genialul Magnus Carlsen în ierarhia mondială, şi-a schimbat cetăţenia, deşi s-a născut în Iran. El reprezintă Franţa acum, deoarece, sub steagul Iranului, nu-şi putea înfrunta adversarii din Israel!

Mircea Pârligras, Mihnea Costachi, Vladislav Nevednichy, Irina Bulmaga şi Mihaela Sandu reprezintă România la Mondialele din Varşovia cu premii totale de un milion de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite