Romania-Ungaria / Fotbal, naţionalism şi un derby fără de sfârşit: rivalitatea feroce dintre cele două ţări vecine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentin Dumitru (galben) are o bogată experienţă în meciurile cu Ungaria FOTO descoperă.ro.
Florentin Dumitru (galben) are o bogată experienţă în meciurile cu Ungaria FOTO descoperă.ro.

România-Ungaria / Aproape că nu a existat meci de fotbal între echipele de club maghiare şi cele din România sau, mai ales, între reprezentativele celor două ţări, care să nu stârnească scandaluri între suporteri, jucători sau oficiali.

Jurnaliştii site-ului descoperă.ro au realizat un amplu articol despre ce înseamnă o confruntare între o echipă românească şi una maghiară, relatând fidel ce fel de sentinemnte trăiesc suporterii din cele două ţări vecine când sunt puşi faţă în faţă.

Că vrem sau nu să recunoaştem, este evident că sentimentele naţionaliste, frustrările şi gratulările reciproce ale suporterilor celor două ţări au răbufnit de fiecare dată într-o istorie a meciurilor care a depăşit de mult centenarul. Nu mai este un secret pentru nimeni că meciurile dintre România şi Ungaria se înscriu într-o listă neagră a „derby-urilor” de risc maxim în care mai figurează: Anglia – Argentina, Iran – SUA, Serbia – Albania, Grecia – Turcia, asta că să nu mai pomenim de defunctele întreceri dintre SUA şi URSS, în care sportul devenea inevitabil o armă politică.

CITIŢI RESTUL ARTICOLULUI AICI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite