România se mândreşte cu Emma Răducanu: Mesajul COSR după finala istorică de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/US Open Tennis Championships
FOTO: Facebook/US Open Tennis Championships

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a felicitat-o pe noua senzaţie din tenisul feminin, care a câştigat US Open după un parcurs istoric. Cu zece victorii, fără set pierdut!

Emma Răducanu (18 ani) a câştigat US Open sub steagul Angliei, însă, după cum a explicat un specialist în marketing sportivă, ea e definiţia unei jucătoare multinaţionale. Şi tocmai de aceea tocmai a devenit ţinta numărul 1 pentru marile branduri din întreaga lume.

O dovadă clară, în acest sens, e faptul că succesul Emmei la US Open a fost savurat din plin şi în România. Imediat după finala câştigată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mediul virtual a explodat cu postări ale românilor despre Răducanu şi primul ei titlu de Grand Slam din carieră. Iar astăzi, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a felicitat-o pe noua campioană de la Flushing Meadows printr-o postare pe contul de Facebook.

Ce a scris COSR?

Felicitări, Emma Răducanu!

Ne-ai arătat că în sport orice e posibil! Trăieşte momentul, păstrează sentimentul, împarte visul! 

Team Romania întregeşte lista celor care te felicită pentru sinceritatea, bucuria şi încrederea arătată pe terenul de tenis. US Open are o nouă campioană cu rădăcini româneşti, valoroasă şi frumoasă! 

Emma Răducanu, 18 ani şi zece luni, britanică de origine română, a câştigat primul ei turneu de Mare Şlem, US Open. Emma Răducanu(M.Britania) a învins-o cu 6-4, 6-3 pe Leylah Fernández(Can) în finala de la New York. 

Emma Răducanu bate numeroase recorduri: ea devine prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât şi la feminin) care a reuşit să câştige un Grand Slam venind din calificări, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câştigat un Grand Slam de la Maria Sarapova (Wimbledon 2004) şi prima jucătoare de tenis britanică care triumfă într-un Grand Slam după Virginia Wade în 1977. 

Răducanu a făcut acest lucru fără a pierde un set pe tot parcursul turneului de la US Open, prima după Serena Williams în 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite