România s-a chinuit teribil pentru o victorie cu Islanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Brădeanu salvat România. FOTO:ihf.info
Aurelia Brădeanu salvat România. FOTO:ihf.info

După remiza cu gust de înfrângere cu Rusia (21-21), România a întîlnit, aseară, Islanda, o formaţie care fusese zdrobită în prima zi de Muntenegru cu 26-16!

Deşi ar fi trebuit să fie o victorie facilă pentru Neagu şi colegele ei, partida s-a transformat într-un chin pentru fetele noastre.

Primele 13 minute au fost catastrofale pentru jucătoarele lui Tadici, iar Islanda avea un incredibil 8-5 pe tabelă! A fost momentul în care Tadici a cerut un time-out pentru a-şi „resuscita“ echipa. Tactica a dat roade. După 18 minute, tricolorele au egalat scorul la 10, iar de aici până la finalul primelor 30 de minute, româncele au jucat mai convingător. La pauză, scorul a fost 15-13 pentru România.

A urmat o partea secundă destul de bizară în care s-au înscris doar 13 goluri în 30 de minute! Din păcate, la fel ca în meciul cu Rusia, româncele au făcut o repriză secundă slabă. Rezultatul? În minutul 41, Islanda a egalat scorul la 16, iar în minutul 46, cea mai modestă echipă din grupă conducea România cu 17-16!

Îngerul salvator pentru România s-a numit Aurelia Brădeanu. Aceasta a punctat de două ori consecutiv - a dat, per total, şapte goluri aseară - iar după 51 de minute, România a trecut în avantaj: 18-17.

De aici până la final, jucătoarele lui Tadici n-au mai cedat, căştigând cu 22-19, însă prestaţia lor a fost mult sub aşteptări. România e deja calificată pentru grupa principală, dar, până atunci, mai are de jucat un meci, cu vicecampioana Olimpică, Muntenegru (vineri, ora 21.15 / TVR 2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite