România, pârâtă la UEFA pentru xenofobie: O asociaţie fondată de UDMR lansează acuzaţii grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, şeful FRF, se va trezi cu o anchetă UEFA pe cap
Răzvan Burleanu, şeful FRF, se va trezi cu o anchetă UEFA pe cap

O partidă aparent banală din etapa a 4-a a Ligii I, Farul - Sepsi, scor 1-0, a furnizat un scandal mare, care poate avea urmări grave pentru întreg fotbalul românesc.

Iar asta pentru că portarul covăsnenilor, Niczuly Roland, a afirmat după meci că, pe durata partidei, a fost victima scandărilor xenofobe din partea suporterilor constănţeni, după cum „Adevărul“ a scris aici.

La ce s-a referit goalkeeper-ul celor de la Sepsi? Pe durata partidei, susţinătorii Farului au strigat „Afară, afară cu ungurii din ţară“. Din păcate, e o scandare des auzită pe arenele sportive din România. De altfel, din cauza incidentelor de luni seară, directorul general al clubului Sepsi a ameninţat cu retragerea echipei din campionat, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Iar astăzi, scandalul a intrat într-o nouă etapă! Pentru că, potrivit Telekom Sport, Asociaţia „Miko Imre“, care a fost fondată de UDMR, a reclamat Federaţia Română de Fotbal (FRF) la UEFA. Vorbim despre o asociaţie care apără drepturile maghiarilor în România.

Site-ul de limba maghiară, szekelyhon.ro, a publicat o postare pe Facebook a lui Benkő Erika, care reprezintă asociaţia „Miko Imre“, în care aceasta critică dur ceea ce se întâmplă de mult timp pe stadioanele din România.

„E frustrant că Federaţia Română de Fotbal mimează doar interesul pentru remedierea acestei situaţii. Periodic, FRF organizează nişte cursuri sau workshop-uri pentru combaterea xenofobiei. Dar ideile lor, în acest sens, sunt ignorate complet de cluburi. Care primesc doar nişte sancţiuni simbolice, când se aud scandări xenofobe împotriva maghiarilor pe stadioane. România poate duce lupta împotrivia xenofobiei la alt nivel, dacă ar exista nişte semnale puternice, în acest sens. Şi dacă fanii care au comportament xenofob sunt interzişi pe arene, iar cluburile primesc mai mult decât nişte sancţiuni simbolice. Până atunci, vom acţiona cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie, aşa cum am procedat şi în trecut. Dar e clar că legislaţia trebuie întărită, în această zonă, şi că e nevoie de o poziţie fermă din partea Federaţiei Române de Fotbal“, a scris Benkő Erika pe Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite