România părăsită: În ce situaţie tristă va fi, diseară, naţionala de fotbal în faţa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu, mijlocaş România
Nicolae Stanciu, mijlocaş România

Abonată la contraperformanţe, cu doar două calificări la turnee finale în ultimii 22 de ani, prima reprezentativă are, din păcate, perspective sumbre.

La Nyon, se vor trage la sorţi, astăzi (ora 19.00), grupele Ligii Naţiunilor, ediţia 2022-2023. Naţionala, fără selecţioner, va afla de cine va fi pregătită în această competiţia, abia după 20 decembrie.

Naţionala României a ajuns o echipă pentru care federaţia trebuie să se chinuiască serios ca să găsească un selecţioner.

Contractul lui Mirel Rădoi s-a încheiat la finalul lunii noiembrie, însă de atunci, în ciuda ofertelor făcute de Răzvan Burleanu, atât Gheorghe Hagi (Farul Constanţa), cât şi Răzvan Lucescu (PAOK Salonic) au spus „nu“. Aşa s-a ajuns la varianta Dan Petrescu (CFR Cluj). Doar că, după cum a dezvăluit şeful FRF, nici acesta nu se grăbeşte să dea un răspuns. 

„Până pe 20 decembrie singura variantă cu care lucrăm e Dan Petrescu. El vrea să sprijine naţionala, dar l-am înţeles în ceea ce priveşte discuţia pe care trebuie să o aibă cu conducerea clubului. Dacă el va fi următorul selecţioner, vă vom spune despre durata contractului. Dacă pe 20 decembrie nu va fi noul selecţioner, vom întruni, din nou, Comisia Tehnică şi vom avea o listă de nume noi privind postul de selecţioner“, a spus Burleanu.

Aşadar, fără selecţioner, România va privi, astăzi, spre sediul UEFA de la Nyon. Unde va avea loc tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Naţiunilor. România va evolua în Liga B şi va fi plasată în urna a 3-a, după cum se poate vedea mai jos:

*Urna 1: Ucraina, Suedia, Bosnia, Islanda

*Urna a 2-a: Finlanda, Norvegia, Scoţia, Rusia

*Urna a 3-a: Israel, România, Serbia, Irlanda

*Urna a 4-a: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia

România în Liga Naţiunilor

Ediţie Divizie Clasare

2020-2021 Liga B Locul 26 din 55

2018-2019 Liga C Locul 32 din 55

Meciurile din grupe, în 2022

*Etapa I: 2-4 iunie 

*Etapa a II-a: 5-8 iunie 

*Etapa a III-a: 8-11 iunie

*Etapa a IV-a: 12-14 iunie

*Etapa a V-a: 22-24 septembrie

*Etapa a VI-a: 25-27 septembrie

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite