România a scăpat de Kvitova: Vedeta Cehiei va absenta de la meciurile de Fed Cup. Anunţul oficial şi explicaţia deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petra Kvitova

Revenită în Grupa Mondială I, ceea ce reprezintă elita tenisului feminin la nivelul echipelor naţionale, România va înfrunta Cehia, în deplasare, la 9 şi 10 februarie.

Gazdele nu vor conta însă pe cea mai bună jucătoare de a lor, Petra Kvitova, cea care, începând de luni, va urca pe locul 2 în lume, după ce a jucat finala de la Australian Open.

„Ea trebuie să-şi apere titlul la turneul de la Sankt Petersburg cu o săptămână înainte, iar apoi va merge la Doha“, a declarat antrenorul Miroslav Cernosek pentru cotidianul DNES, citat de Digi Sport. 

Petra Kvitova va avea o perioadă infernală în următoarele săptămâni, ea fiind deţinătoarea trofeului atât la Sankt Petersburg, cât şi la Doha. Ceea ce înseamnă că sportiva de 28 de ani va avea de apărat 1.370 de puncte în clasamentul mondial. 

După Kvitova, cel mai bine clasate cehoaice în ierarhia WTA sunt: Pliskova (5 WTA), Siniakova (35 WTA), Strycova (49 WTA) şi Vondrousova (72 WTA).

Câte puncte are de apărat Kvitova până la următorul Grand Slam

Turneu Rezultatul din 2018 Puncte adunate

St. Petersburg Campioană 470

Qatar Campioană 900

Indian Wells Turul III 65

Miami Turul IV 120

Charleston Turul II 30

Stuttgart Turul I 1

Praga Campioană 280

Madrid Campioană 1.000

French Open Turul III 130

Total: 2.996 de puncte

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite