Români de aur! Medalii strălucitoare la Europenele de cantotaj

0
0
Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan. FOTO worldrowing.com
Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan. FOTO worldrowing.com

După titlul mondial la kaiac-kanoe câştigat de Cătălin Chirilă la Halifax, acum a venit rândul canotajului să iasă la lumină. România s-a impus astăzi în trei probe la Europenele de la Munchen, iar în alte trei reprezentaţii noştri au câştigat medaliile de bronz.

Primele reprezentante ale României care au câştigat aurul au fost Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, la dublu rame feminin. Plecate pe culoarul 4, cele două românce au terminat cursa într-o manieră uluitoare. Ioana şi Denisa au luptat în prima jumătate a cursei pentru locul 3, duelându-se cu Irlanda. În a doua jumătate a cursei, cele două „tricolore” au avut un ritm incredibil. Au trecut de Olanda, iar în ultimii 500 de metri s-au apropiat vertiginos de Marea Britanie, care a condus cursa de la început. Cu mai puţin de 200 de metri înainte de finalul cursei de 2000 de metri, România a trecut pe primul loc. A fost un cadou pentru Denisa, care azi îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

Au urmat Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, care s-au impus după ce au dominat finala probei de dublu rame masculin. Cei doi „tricolori” au început excelent cursa şi s-au instalat rapid la conducere. Reprezentanţii Marii Britanii au încercat să ţină pasul cu românii, dar Cozmiuc şi Bejan au avut un ritm incredibil şi nu a avut nicio emoţie.

În proba de 4 rame masculin,  Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au luat medalia de bronz.

Iar Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au câştigat medalia de bronz la proba de 4 rame feminin.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x). Proba a fost câştigată de Italia, urmată de Polonia.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medalia de aur la dublu vâsle feminin (W2x), sâmbătă, la Campionatele Europene de la Munchen. Radiş şi Bodnar au fost urmate de Ţările de Jos şi Italia.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite