Rezultat fantastic: Românul Toma Coconea a câştigat prima etapă a celei mai brutale curse de anduranţă din Europa. Ce distanţă a parcurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârsta de 44 de ani, Toma Coconea e singurul sportiv care a participat la toate cele 9 ediţii de la Red Bull X-Alps de până acum.

Toma Coconea a câştigat prima etapă a competiţiei Red Bull X-Alps.

Cu un total de 123.7 km parcurşi - 60.95 km în alergare montană şi 59.5 km în zbor cu parapanta – Toma Coconea a câştigat prima etapă a celei mai dificile competiţii montane din lume, Red Bull X-Alps.

Veteranul şi dublul vicecampion al competiţiei a trecut primul linia de finish din Wagrain-Kleinarl, determinat să-şi depăşească încă o dată limitele, după extraordinarul timp parcurs de 9.6 ore. Startul în cea de-a noua ediţie Red Bull X-Alps a avut loc în Piaţa Mozart din Salzburg, în uralele fanilor prezenţi, iar prima bornă a competiţiei a însumat un total de 59.1 km parcurşi în linie dreaptă între regiunile Gaisberg şi Wagrain-Kleinarl.

„Un final de zi cu multă satisfacţie! Vă mulţumesc pentru toate gândurile bune, ne vedem dimineaţă cu forţe proaspete!“, a declarat Toma Coconea după prima zi victorioasă a competiţiei.

Urmăreşte-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicaţia interactivă 3D, de pe RedBull.com, începând cu 16 iunie 2019. Aplicaţia de live tracking permite vizualizarea în timp real a întregii competiţii, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet şi permite monitorizarea constantă a condiţiilor meteo înregistrate din Salzburg şi până la linia de final din Monaco.

A noua ediţie Red Bull X-Alps 2019 are cel mai dificil traseu din istoria de 16 ani a competiţiei. Cea mai dificilă competiţie din istorie are şi cele mai extreme condiţii meteo înregistrate vreodată.

Sosirea este programată, după 13 check-point-uri, la Monaco, sportivii având de parcurs un traseu de 1.138 de kilometri în zbor cu parapantă sau în alergare pe drumurile montane.

Noul traseu Red Bull X-Alps va face cursa extrem de dificilă atât pentru veterani, cât şi pentru începători. Noile locaţii, cum ar fi Kronplatz, Davos, Muntele Titlis din Elveţia şi regiunea de vest a Alpilor Francezi, vor scoate sportivii de pe cărările marcate ale munţilor şi le vor testa aptitudinile de navigare şi adaptabilitate de-a lungul celor 13 puncte de oprire:

Salzburg - Gaisberg - Wagrain-Kleinarl - Aschau-Chiemsee - Kronplatz - Lermoos Tiroler Zugspitz Arena - Davos - Titlis - Eiger - Mont Blanc - Saint Hilaire - Monte Viso - Cheval Blanc - Peille – Monaco.

În acest an, condiţiile de teren vor avea un impact decisiv asupra performanţei fiecărui sportiv în drumul spre Monaco. Organizatorul cursei, Ulrich Grill, declară că: „În prezent, în majoritatea segmentelor din Alpi avem mult mai multă zăpadă decât puteai vedea în această perioadă a anului. E greu să anticipezi schimbările meteorologice la aceste altitudini şi dacă acestea vor avea un impact asupra modului în care se va derula cursa“.

Acest lucru va avea, de asemenea, un impact asupra sarcinilor lui Jürgen Wietrzyk, directorul de siguranţă al Red Bull X-Alps 2019, care spune: „Fiecare parte a traseului trebuie monitorizată zilnic, întrucât există extrem de multe zone periculoase şi alunecoase pe căile de deplasare din Munţii Alpi“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite