Reghecampf, încă un eşec de proporţii: Riscă demiterea după numai şase meciuri la saudiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghecampf

Dat afară de Al-Wasl Dubai (Emirate), în octombrie 2020, tehnicianul de 45 de ani a revenit în fotbalul arab de la 1 aprilie. A fost numit la Al-Ahli Jeddah, într-o încercare a şefilor de a revigora echipa pentru grupele Ligii Campionilor Asiei.

De altfel, „Reghe“ nici n-a apucat să bifeze vreun meci cu noua sa echipă, în campionatul saudit. Asta deoarece Al-Ahli, la fel ca celelalte reprezentante ale Arabiei Saudite în grupele Ligii Campionilor Asiei, Al-Hilal Riad şi Al-Nassr Riad, a fost angrenată în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, în luna aprilie. 

Vineri seară, faza grupelor s-a încheiat pentru zona de Vestul Asiei. Cele şase partide din fiecare serie s-au jucat după un program infernal! Fiecare grupă a fost găzduită de câte un oraş - ca să fie evitate deplasările lungi, în pandemie - iar meciurile au fost programate, între 14 şi 30 aprilie. S-a jucat o dată la trei zile!

Iar echipa lui Reghecampf a fost singura din Arabia Saudită care a fost eliminată după faza grupelor! Şi, atenţie: Al-Ahli a jucat, acasă, întrucât oraşul Jeddah a fost desemnat să găzduiască partidele din cadrul grupei C. Degeaba! Echipa lui Reghecampf a irosit avantajul terenului propriu şi a încheiat seria pe locul 3 din 4, cu următorul bilanţ: 2 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere.

Mitrita

Alex Mitriţă are, de asemenea, şanse mari să-şi facă bagajele, la finalul acestui sezon

Vineri seară, în ultima partidă din grupa C, Al-Ahli avea nevoie de o victorie în faţa celor de la Al-Duhail (Qatar) pentru a ajunge în 16-imile Ligii Campionilor. A obţinut însă doar un egal, scor 1-1, în condiţiile în care a şi fost condusă, între minutele 62 şi 72. La Al-Ahli, Alex Mitriţă a fost introdus din minutul 67 de Reghecampf, după ce ratase partidele anterioare din cauza unei accidentări.

24 de meciuri are Laurenţiu Reghecampf, ca antrenor, în Liga Campionilor Asiei. Bilanţul: 6 victorii, 5 egaluri, 13 înfrângeri. Golaveraj: 24-44.  

Potrivit presei din Asia, Reghecampf riscă acum demiterea de la Al-Ahli, după numai şase partide, deoarece a ratat obiectivul fixat de conducere: calificarea în 16-imile Ligii Campionilor Asiei. Soarta tehnicianului român va fi decisă, în următoarele zile.

Grupa C, clasamentul final

1. Esteghlal (Iran) 11 puncte

2. Al-Duhail (Qatar) 9p

3. Al-Ahli (Arabia Saudită) 9p

4. Al-Shorta (Irak) 3p

16-imile Ligii Campionilor Asiei, zona de Vest

*Istiklol (Tadjikistan) - Persepolis (Iran)

*Al-Sharjah (Emirate) - Al-Wahda (Emirate)

*Esteghlal (Iran) - Al-Hilal (Arabia Saudită)

*Al-Nassr (Arabia Saudită) - Tractor Sazi (Iran)

Meciurile se vor juca într-o singură manşă, la datele de 13 şi 14 septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite