Reacţiile despre mărturisirea lui Lance Armstrong continuă. Alberto Contador: „A deteriorat lumea ciclismului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alberto Contador crede că Lance Armstrong a făcut rău ciclismului FOTO Arhivă personală/Facebook
Alberto Contador crede că Lance Armstrong a făcut rău ciclismului FOTO Arhivă personală/Facebook

Interviul lui Oprah Winfrey cu Lance Armstrong nu a lăsat indiferentă lumea ciclismului. Actuali şi foşti sportivi au reacţionat după ce americanul a mărturisit că s-a dopat.

Lance Armstrong a recunoscut public că s-a dopat de-a lungul carierei sale, cu toate că în ultimii zece ani a negat acest lucru cu vehemenţă. După ce Agenţia Antidoping a demonstrat că fostul ciclist a luat substanţe interzise, lui Armstrong i-au fost retrase cele şapte titluri obţinute la Turul Franţei şi a fost radiat pe viaţă din ciclism.

Dosarul care a dovedit vinovăţia fostului rutier numără 1.000 de pagini, în care sunt incluse probe şi mărturii ale unor foşti coechipieri, potrivit cărora Armstrong se dopa şi îşi îndemna colegii să facă acelaşi lucru.

„Această mărturisire a lui Armstrong a deterioriat lumea ciclismului. Vreau, însă, să văd partea bună a lucrurilor şi poate astfel va pune punct acestui capitol din trecut şi ne va permite să ne concentrăm pe viitorul sportului. 

Subiectul acesta a fost discutat o lungă perioadă de timp şi ceea ce ne dorim acum este să-l lăsăm deoparte. Interviul lui Armstrong nu a surprins pe nimeni“, a declarat Contador pentru „Marca“. Rutierul spaniol a fost, de asemena, prins dopat în timpul Turului Franţei din anul 2010 şi a primit o suspendare de doi ani. 

Fostul ciclist spaniol Miguel Indurain este de părere că situaţia lui Armstrong dăunează ciclismului: „Cazul Armstrong a făcut mult rău sportului nostru. Mărturisirea lui vine într-un moment în care sportivii, organizatorii şi echipele fac eforturi pentru a corecta erorile din trecut şi astfel să se poată merge mai departe. Cazul Armstrong a arătat imperfecţiunea controalelor antidoping“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite