Raţ, printre legende: va ajunge la 100 de meciuri pentru echipa naţională. Ce alţi români au reuşit acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu partida România – Ungaria (sâmbătă, ora 19.00, TVR1) actualul jucător al celor de la PAOK Salonic va ajunge la un pas de o realizare personală splendidă. Tocmai de aceea, selecţionerul a luat o decizie sentimentală în privinţa apărătorului de 33 de ani.

Victor Piţurcă va stabili abia sâmbătă la prânz echipa de start pentru partida cu Ungaria. Totuşi, selecţionerul ştie deja cine va fi căpitanul tricolorilor pe „Arena Naţională“.

„Iniţial, am vrut să-i dau banderola lui Chiricheş, mai ales că tot el a purtat-o, anul trecut, în victoria cu 3-0 cu Ungaria. Vă dezvălui însă un mic secret: am decis ca Raţ să fie căpitan. E meciul cu numărul 99 pentru el, sper să fie apt şi cu Finlanda, unde o să joace meciul 100. E o performanţă uriaşă asta“, a declarat Piţi.

Boloni a fost primul

Dacă va bifa selecţia cu numărul 100 în confruntarea cu Finlanda (14 octombrie), Răzvan Raţ – a debutat în prima reprezentativă la 13 februarie 2012 – va intra în clubul select al fotbaliştilor care au minimum 100 de partide sub tricolor.

Ladislau Boloni a fost primul internaţional român, care a reuşit această performanţă. Iată un Top 5 al celor mai selecţionaţi jucători români:

1. Dorinel Munteanu 134 de meciuri 16 goluri

2. Gheorghe Hagi 124 / 35

3. Gheorghe Popescu 115 / 16

4. Ladislau Boloni 102 / 23

5. Răzvan Raţ 98 / 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite