Rapidul respiră aer de Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii au urcat pe 4, după ce s-au impus cu 2-1 în faţa celor de la Gaz Metan. În ultimul minut, gazdele au avut noroc cu carul! Eric a centrat, Bornescu a ieşit aiurea, iar Dan Roman a trimis pe lângă din „foarfecă“! A fost, probabil, ratarea campionatului.

Având în faţă o apărare apatică, alcătuită din nişte jucători ce păreau că evoluează pentru prima oară împreună, medieşenii au dezvoltat nestigheriţi atac după atac. Hoban a trimis pe lângă poartă centrarea lui Eric, pentru ca la faza imediat următoare veteranul Todea să-l execute calm pe Bornescu, după o centrare a lui Pârvulescu venită din banda stângă. Vedetele Grantului, plătite anual cu sute de mii de euro, au jucat şi de această dată haotic, nefiind în stare să construiască, vreme de câteva zeci de minute, o fază ofensivă mai acătării.

De altfel, impotenţa lui Candido Costa l-a determinat pe Şumudică să-i dea şansa lui Rui Duarte de a bifa 70 de minute într-un meci oficial, la numai trei zile de la reîntoarcerea sa dintr-un concediu prelungit. Salvarea Rapidului a venit însă şi de această dată de la pătimaşii săi suporteri, care i-au trezit la viaţă pe jucători după ce i-au ameninţat că le rup picioarele dacă vor pierde meciul! Glauber a egalat printr-o lovitură de cap, din centrarea lui Roman, iar Zaharia şi-a trimis balonul în propria poartă, în prelungirile primei reprize.

La reluare, acelaşi Glauber a avut şansa de a mări avantajul, dar Pleşca a scos miraculos de sub bară, în timp ce, la poarta cealaltă, Eric a fost aproape de a-l păcăli pe Bornescu, dintr-o „liberă" de la mare distanţă. Pe final, Pustai a mizat pe orgoliul ex-giuleşteanului Bratu în căutarea egalării, însă tabela a rămas neschimbată.

Eliminat după fluier

Portarul Rapidului a văzut „roşu" după fluierul de final al arbitrului Teo Crăciunescu. Mircea Bornescu a fost implicat într-un incident cu jucătorii Mediaşului, care încercau să plătească nişte poliţe din timpul partidei. Goalkeeperul giuleştenilor s-a contrat mai dur cu oaspeţii, motiv pentru care a fost eliminat.

Rapid: Bornescu - C. Costa (R. Duarte 20), M. Antonio, Glauber, Bozovici - N. Grigore, Spadacio - Roman (S. Frunză 79), Herea (Olberdam 60), Cesinha - Cassio. Antrenor: Marius Şumudică.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Markovici (Fl. Bratu 71), Akaki, Fl. Lazăr, Pârvulescu (D.  Toman 61) - Al. Munteanu, Hoban, Zaharia, Todea - Del Campo (Bawab 56), Eric. Antrenor: Cristi Pustai.
Goluri: Glauber 43, Zaharia 45 (autogol) / Todea 8
Stadion „Giuleşti": 6.500
Arbitru: Teodor Crăciunescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite