Rapid a învins în derby-ul cu Dinamo (2-1), în Superligă

0
Publicat:

Rapid a câștigat derby-ul cu Dinamo cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un derby de tradiţie al fotbalului românesc, disputat în etapa a 23-a a Superligii, scrie Agerpres.

Dinamo - Rapid FOTO: Sportpictures
Dinamo - Rapid FOTO: Sportpictures

Rapidiștii au deschis scorul prin francezul Jayson Papeau (43), care a reluat din centrarea lui Omar El Sawy. Dinamo a egalat la scurt timp, prin Hakim Abdallah (45+1), care a deviat spectaculos cu câlcâiul şutul lui Christian Ilic. Rapid a obţinut victoria prin golul marcat de atacantul sârb Borisav Burmaz (90), cu un şut din întoarcere. Burmaz a adus victoria Rapidului şi în etapa precedentă, în meciul cu FC U Craiova (4-3).

Dinamo a început partida în forță și a avut o ocazie din primul minut de joc, dar portarul Marian Aioani, debutat la Rapid după transferul de la Farul Constanța, l-a blocat pe Abdallah. În min. 20, Paul Iacob a blocat șutul lui Homawoo din careu.

Dinamo a avut o ocazie bună prin Goncalo Gregorio (49), după care Dinamo a avut şi o bară, prin Dennis Politic (56).

Rapid a fost mai periculoasă în partea finală a meciului, Albion Rrahmani (71) fiind blocat de portarul Adnan Golubovic, care a salvat golul în min. 87, în faţa lui Burmaz.

Meciul a fost urmărit de 13.425 spectatori, însă suporterii echipei Rapid au urmărit întâlnirea pe ecranele celor două tabele de marcaj ale stadionului Giuleşti. Suporterii de la Peluza Nord a galeriei Rapidului au anunţat, joi, că nu vor asista la derby-ul cu Dinamo, din cauza unei promisiuni nerespectate a adversarilor care au spus Rapidiștilor că vor primi 5.000 de bilete, pentru ca mai apoi să reducă numărul acestora la 2.800, poziţionate la ultimul inel al Arenei Naţionale.

Meciul desfășurat pe Arena Naţională a fost întrerupt timp de câteva minute (51-54) după ce a explodat o petardă în mijlocul terenului.

Cele două echipe s-au întâlnit în principala competiţie internă de 115 ori, de 50 de ori a câştigat gruparea alb-roşie, de 40 de ori s-a impus formaţia giuleşteană, iar alte 25 de partide s-au terminat la egalitate, potrivit LPF, scrie Agerpres.

Cu Dinamo gazdă, palmaresul este de 57 de meciuri, 29 de succese Dinamo, 12 remize şi 16 victorii Rapid.

Dinamo este la al doilea eşec consecutiv în campionat, în timp ce Rapid are două egaluri şi două victorii (consecutive) în ultimele patru etape. În tur, Rapid s-a impus cu 4-0.

FC Dinamo Bucureşti - FC Rapid Bucureşti 1-2 (1-1), Arena Naţională - Bucureşti

Au marcat: Hakim Abdallah (45+1), respectiv Jayson Papeau (43), Borisav Burmaz (90).

Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova);

arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (Bucureşti);

al patrulea oficial: Andrei Antonie (Bucureşti)

Arbitru video: Ovidiu Haţegan (Arad);

arbitru asistent video: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare)

Observatori: Cristina Babadac (Reşiţa) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite