POLITICO: Deschideți pub-urile! Anglia se revoltă înaintea finalei Cupei Mondiale din cauza unor legi arhaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată Anglia vrea un singur lucru: să urmărească finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în fața unei halbe de bere.

Leoaicele Angliei vor înfrunta duminică Spania în finala Cupei Mondiale feminine. Foto: Getty Images
Leoaicele Angliei vor înfrunta duminică Spania în finala Cupei Mondiale feminine. Foto: Getty Images

După 57 de ani de așteptare, Anglia vrea să sărbătorească prima finală a Cupei Mondiale cu o halbă tradițională de bere în față. Dar legile arhaice privind licențele spun altceva.

La câteva decenii de la finala Cupei Mondiale din 1966 – ultima și singura dată când echipa de fotbal (feminină sau masculină) a Angliei a ajuns în finală – leoaicele Angliei vor înfrunta duminică Spania în finala Cupei Mondiale feminine.

Dar există o problemă: jocul, găzduit de Australia, începe la ora 11 dimineața, ora Marii Britanii – înainte ca multora dintre puburile din Anglia să li se permită să servească băutură.

Politicienii, grupurile de lobby și fanii s-au unit în corul apelurilor la clemență, astfel încât meciul de duminică să poată fi savurat – sau îndurat – cu o halbă de dimineață.

În conformitate cu legile stricte de licențiere din Anglia, pub-urile au ore specifice de la care au voie să servească alcool. Acestea variază în funcție de licența specifică acordată de consiliile locale. Este puțin probabil ca majoritatea să poată vinde alcool până după începerea jocului.

Cu toate acestea, astfel de reguli pot fi relaxate temporar la nivel național pentru ocazii speciale. British Beer and Pub Association, un grup industrial, dorește ca miniștrii să aplice o modificare temporară în toată țara, permițând pub-urilor să servească alcool de la ora 10 dimineața doar pentru ziua respectivă.

Dar această schimbare ar necesita aprobarea parlamentului – în prezent în pauză.

Downing Street a exclus deja rechemarea parlamentarilor din vacanțele de vară, iar guvernul se bazează în schimb pe puterile sale de convingere. Secretarul de stat pentru locuințe, comunități și administrația locală din Marea Britanie, Michael Gove a scris consiliilor îndemnându-le să „facă tot ce pot” pentru a ajuta puburile să se deschidă mai devreme.

Pentru unii, asta nu este suficient de departe. Democrații liberali – cunoscuți pentru solicitările frecvente de a anula vacanța Camerei Comunelor – au spus că nr. 10 ar trebui să readucă imediat parlamentul pentru a face schimbarea.

Acesta este un obiectiv deschis pentru guvern”, a spus liderul adjunct al Lib Dem, Daisy Cooper. „Deputații ar trebui să ajungă la Westminster și să marcheze un vot câștigător de ultimă oră pentru puburile noastre și Leoaice.”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite