Platini: "UEFA îşi doreşte arbitri suplimentari la Euro-2012"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA doreşte ca la meciurile de la turneul final al Campionatului European din 2012, din Polonia şi Ucraina, să existe arbitri suplimentari, a declarat preşedintele forului european, Michel Platini.

În prezent, International Board (n.r. - organism FIFA care guvernează legile jocului) a acceptat arbitri adiţionali pentru meciurile din Liga Europa şi Liga Campionilor. International Board nu a acceptat arbitri adiţionali şi pentru meciurile echipelor naţionale. Însă, vreau să cer posibilitatea de a-i avea la partidele de la turneul final al Euro-2012. Astfel, arbitrii suplimentari vor putea vedea dacă mingea trece de linia porţii", a precizat Michel Platini, prezent la Varşovia.

Subcomisia tehnică a International Board (IFAB) a autorizat, în luna mai, experimentarea arbitrajului în cinci în Liga Europa şi în Liga Campionilor timp de doi ani (sezoanele 2010/2011 şi 2011/2012), "până la cea de-a 126-a ediţie a Adunării generale anuale, din 2012", cu precizarea ca experimentul să se "încheie la timp pentru ca o decizie să fie luată în acel an". Campionatul European din Ucraina şi Polonia va avea loc în iunie 2012, după adunarea generală respectivă.

În luna martie, IFAB a respins folosirea oricărei tehnologii în arbitraj, menţionându-se că problema introducerii tehnologiei pe linia porţii se va afla pe ordinea de zi la reuninea de lucru din 20 octombrie de la Cardiff, urmând să se pronunţe doar cu ocazia următoarei Adunări generale a IFAB, programată în martie 2011.

FIFA a primit, săptămâna trecută, propuneri de la 13 firme privind procedee tehnologice utilizabile pe linia porţii

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite