Petrolul o înfruntă pe Steaua. Novak Martinovici va fi titular pe stadionul care l-a făcut celebru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolul Ploieşti o va întâlni pe Steaua Bucureşti în etapa a X-a. FOTO Mediafax
Petrolul Ploieşti o va întâlni pe Steaua Bucureşti în etapa a X-a. FOTO Mediafax

Novak Martinovici va fi titular în partida dintre Petrolul şi Steaua, sârbul câştigând simpatia fanilor stelişti după ultimul meci disputat pe „Ilie Oană“.

Petrolul Ploieşti o va întâlni pe Steaua Bucureşti duminică seară, într-un meci contând în etapa a X-a a Ligii I. Novak Martinovici va fi titular, această partidă având pentru fotbalist o semnificaţie deosebită. 

În meciul disputat campionatul trecut pe „Ilie Oană“, un spectator a pătruns pe teren în timpul jocului şi l-a agresat fizic pe George Galamaz, moment în care Martinovici a reacţionat şi l-a pus la pământ, iar Răzvan Stanca a venit în ajutorul său. 

Cu toate că a fost penalizat cu „roşu“, sârbul a câştigat simpatia suporterilor roş-albaştri. Ulterior, Steaua a fost declarată câştigătoare la „masa verde“, scorul iniţial din timpul meciului fiind 2-0 pentru roş-albaştri, până în minutul 43, când a fost întrerupt.

Dragoş Enache, spectatorul care a pătruns pe teren, este în stare de libertate, dar nu i se va permite să asiste la meci. Pe de altă parte, cel pe care l-a agresat, Galamaz, evoluează acum pentru Petrolul. Pentru a se realiza transferul la echipa de pe „Ilie Oană“ şi a fi acceptat de fanii ploieştenilor, fostul stelist a fost condiţionat să renunţe la plângerea făcută împotriva lui Enache.

Parcursul recent al lui Martinovici este asemănător cu cel din primăvara anului 2011, când a prins postul de titular în ultimul moment. Cum Lukasz Szukala a suferit o accidentare în meciul cu Tg. Mureş, din 16-imile Cupei României, iar Florin Gardoş a fost eliminat în aceeaşi partidă şi este suspendat pentru meciul de duminică, Martinovici are toate şansele să facă parte din primul 11 al echipei lui Laurenţiu Reghecampf. În sezonul curent, fundaşul central a bifat trei meciuri în tricoul Stelei şi a marcat un gol.

Meciul Petrolul-Steaua din octombrie 2011 a fost unul de referinţă pentru sârb, moment din care câteva grupări ale fanilor stelişti au început să-i scandeze constant numele şi au afişat un banner cu chipul său, alături de personaje emblematice ale clubului, precum Marius Lăcătuş şi Mirel Rădoi.

Sub presiunea acestor lucruri, atmosfera meciului se anunţă a fi una încinsă, cel puţin la fel ca anul trecut, partida jucându-se cu casa închisă. Petrolul Ploieşti o va confrunta pe Steaua Bucureşti duminică seară, începând cu ora 21.30.

Echipe probabile


Petrolul Ploieşti: Bornescu - Achim, Geraldo, Menasse, Guilherme - Opriţa, M. Cristescu, L. Marinescu, Boudjema - Bokila, Hamza.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Martinovici, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - A. Popa, Chipciu, Tănase - Rusescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite