Olăroiu, ruinat de un jucător în 12 minute: cum a pierdut echipa românului finala Ligii Campionilor Asiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olaroiu

O „dublă“ echilibrată în care Al-Ahli Dubai (Emirate) şi Guangzhou Evergrande (China) s-au duelat timp de 180 de minute a fost decisă de o gafă şi de o prostie comise de acelaşi fotbalist.

După 0-0 în tur, în Emirate, Al-Ahli s-a deplasat pe terenul celei mai puternice echipe din Estul Asiei, Guangzhou Evergrande, grupare care a câştigat titlul în China în ultimele cinci sezoane.

Chiar dacă a pornit ca mare favorită în returul de sâmbătă, Guangzhou a dominat doar teritorial, iar marile ocazii au lipsit în primele 45 de minute. Al-Ahli a reuşit închiderea culoarelor spre poarta lui Ahmed Mahmoud, însă finala a fost decisă de un moment de geniu. Brazilianul Elkeson l-a făcut „invizibil“ pe stoperul Salmeen Khamis şi l-a executat pe Mahmoud cu o finalizare superbă (54).

Peste 12 minute, acelaşi Salmeen Khamis şi-a călcat adversarul în mijlocul terenului, la o fază banală, şi a fost eliminat, iar Al-Ahli a terminat meciul în zece oameni. Chiar şi aşa, arabii au forţat, au avut o şansă uriaşă prin Lima, însă Guangzhou Evergrande a rezistat şi a câştigat Liga Campionilor Asiei pentru a doua oară. Dacă la primul triumf, în 2013, antrenor a fost Lippi, acum chinezii au dat lovitura cu Scolari.

După Reghecampf în 2014, Olăroiu a pierdut şi el finala Ligii Campionilor Asiei, iar Anghel Iordănescu rămâne singurul tehnician român care a cucerit acest trofeu, chiar de două ori, în 2000 (Al-Hilal) şi în 2005 (Al-Ittihad).

VEZI GOLUL FINALEI LIGII CAMPIONILOR ASIEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite