”Ochiul porții” ar putea fi folosit la CM din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA), Joseph Blatter, a precizat ieri că un sistem electronic care să vină în ajutorul arbitrilor, în fazele de poartă, ar putea fi folosit la Campionatul Mondial din 2014.

Elvețianul a declarat că ”în 2012 vom avea, cred, o asemenea tehnologie care să permită arbitrului să spună dacă a fost sau nu gol. Ea va fi introdusă la Campionatul Mondial din 2014”. Blatter s-a referit la acest subiect în cadrul emisiunii ”Telefoot”.

Ideea introducerii unui sistem care să monitorizeze zona porții a fost reluată în timpul turneului final al Campionatului Mondial de anul trecut, când echipei Angliei nu i s-a acordat un gol valabil în meciul cu Germania, din optimile de finală. ”Pentru a evita ceea ce englezii au considerat a fi o injustiție flagrantă, trebuie să reluăm această discuție, să facem ceva”.

Oamenii de fotbal au respins ideea folosirii arbitrajului video, cel care a fost introdus cu succes și în rugby - un arbitru urmărește pe monitor fazele controversate, mai precis momentele în care o echipă duce balonul în terenul de țintă advers cu pachetul de înaintare. S-a ajuns la concluzia că ideal ar fi folosirea unui sistem electronic, cu senzori, care să arate dacă balonul rotund a depășit sau nu linia porții. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite