O sportivă din SUA, despre viaţa în Rusia, unde practică baschetul de trei ani: „Suntem ca asasinii plătiţi aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO dianataurasi.com
FOTO dianataurasi.com

Baschetbalista Diana Taurasi se bucură de apreciere în Rusia, în ciuda naţionalităţii ei, sportiva provenind din SUA.

Într-o discuţie cu cei de la „New York Times“, Diana Taurasi a vorbit despre mai multe aspecte din viaţa sportivă pe care o are în Rusia. Adaptarea în ţara pe care o consideră  „o lume a extremelor“ a fost determinată de aspectele financiare: 

„Suntem precum asasinii plătiţi aici. Bănuiesc că nu trebuie să spun asta prea tare în aceste zile“, a încercat să glumească baschetbalista.

Un studiu citat de nytimes.com arată că 80% dintre ruşi nu au o părere bună despre americani, mai ales în urma conflictului din estul Ucrainei: „Încet, încet începi să simţi resentimentele la adresa americanilor. Parcă simt că le luăm pâinea“.

Într-o ţară cu temperaturi scăzute, un aliat poate fi alcoolul, spune sportiva „Probabil că am băut suficientă vodcă pentru un oraş întreg. Pur şi simplu se întâmplă. Vremea este atât de urâtă, nu e nimic de făcut. Aici nu poţi să nu bei. Trebuie! Este o parte din această lume. La orice echipă din Rusia se întâmplă următoarele lucruri: câştigi, bei, pierzi, bei!“.

De-a lungul perioadei petrecute pe tărâm rusesc, Diana Taurasi a întâlnit şi persoane extrem de generoase. Spre exemplu, patronul unei foste echipe pentru care a jucat, Spartak Moscova, asasinat în 2009, i-a oferit 15.000 de dolari pentru a merge la cumpărături în Paris, însă după o noapte în club a pierdut banii. La auzul celor întâplate, oficialul clubului i-a asigurat din nou aceeaşi sumă de bani.

Cifrele Dianei Taurasi

32 de ani;

1,5 milioane de dolari e salariul său anual, de 15 ori mai mult decât în SUA;

2012 este anul în care a început să joace pentru actuala echipă a sa, UMMC Ekaterinburg.

Nemţii fac dezvăluiri incendiare. Cum funcţionează şcoala de dopaj a Rusiei care scoate campioni pe bandă rulantă

VIDEO Rusoaica Maria Şarapova, aşa cum n-a mai fost văzută până acum

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite