Novak Djokovici s-ar fi retras de la Cupa ATP

0
0
Foto EPA EFE (Arhivă)
Foto EPA EFE (Arhivă)

Tenismenul sârb Novak Djokovici, locul I ATP, s-ar fi retras de la Cupa ATP, o competiţie pe echipe ce deschide sezonul 2022, la Sydney, potrivit publicaţiei sârbe Blic, care citează surse apropiate jucătorului.

Djokovici era anunţat în echipa Serbiei care urmează să participe la ATP Cup (1-9 ianuarie 2022).

"Novak nu va merge la Cupa ATP în proporţie de 99 la sută. Se antrenează aici (n.r. - la Belgrad), dar a decis să nu evolueze la acest turneu", a declarat o "sursă apropiată" lui Djokovic pentru ediţia online a Blic, citată de AFP.

Potrivit cotidianului sârb, Djokovici, în vârstă de 34 de ani, se află în prezent la Belgrad, unde se ocupă de fundaţia lui, se antrenează şi îşi petrece timpul cu familia.

Liderul mondial, care este la egalitate cu Rafael Nadal şi Rojer Federer la numărul de grand slam-uri câştigate, 20, este înscris şi la Australian Open, însă el nu poate participa decât dacă este vaccinat sau beneficiază de o scutire medicală.

Prezenţa sârbului Novak Djokovici la primul grand slam al anului este încă sub semnul întrebării, pentru că el nu precizat dacă este vaccinat sau nu.

Un anunţ privind participarea lui Djokovici la competiţia de la Melbourne, pe care a câştigat-o de nouă ori, de trei ori consecutiv, ultimele ediţii, şi la care ar putea cuceri grand slam-ul cu numărul 21, un record, ar urma să fie făcut până la sfârşitul acestui an, conform Blic.

Australian Open este programat între 17 şi 30 ianuarie 2022.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri