Negocierile în impas, Victor Piţurcă rămâne. Declaraţiile preşedintelui Al Ittihad: „Ne-a ascuns date din contract“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenariul în care Victor Piţurcă ar părăsi echipa naţională pentru a se lansa în fotbalul arab a picat, potrivit preşedintelui lui Al Ittihad, care a purtat negocieri cu selecţionerul în ultima săptămână.

„Ne-am răzgândit pentru că el are o penalitate în contract şi nu putem plăti penalitatea. Ne-am răzgândit. Ne orientăm către alt antrenor. Vom lua alt antrenor din Europa. Nu vom continua negocierile. Când am aflat că există o clauză de despăgubire în contract am terminat discuţiile, ne-am răzgândit, nu vrem acest antrenor, vom merge la alt antrenor. 

S-a terminat. Şi îi urăm succes antrenorului la echipa naţională a României. Antrenorul ne-a cerut o sumă şi am fost de acord cu el, dar când am venit să semnăm contractul el a spus: «Nu pot să îmi reziliez contractul, trebuie să plătesc un milion de euro federaţiei». Astfel că i-am spus nu. Nu putem să plătim penalitatea. Ce ai cerut îţi dăm, dar nu putem să plătim mai mult“, a declarat Al Balwi. 

Potrivit oficialului arab, problema nu ar fi fost financiară, ci de principiu: „Nu din cauza banilor, problema este că am fost clari. Antrenorul nu ne-a spus că există acea clauză de contract între el şi federaţie. Am fost surprinşi de asta“. Acestea fiind notate, atenţia arabilor se îndreaptă spre un alt tehnician, însă nu din România: „Vrem să alegem un alt antrenor din Europa, un nume mare“. În ciuda acestor declaraţii, sursele ziare.com susţin că cel poreclit „Satana“ ar fi semnat un precontract cu Al Ittihad, pe două sezoane, pentru care el şi stafful său ar avea salariul anual de două milioane, acestea fiind valabile doar dacă îşi va rezolva situaţia la FRF. Pe de altă parte, sursele gsp.ro indică faptul că selecţionerul a anunţat că rămâne selecţioner în proporţie de 99%.

Înţelegerea lui Victor Piţurcă la echipa naţională este valabilă până pe 30 noiembrie 2016, fiind implicată o despăgubire de 1,4 milioane de euro, în cazul imeo rezilieri unilaterale. Totuşi, în urma negocierilor, Răzvan Burleanu ar fi acceptat ruperea contractului în schimbul a un milion de euro, clubul saudit fiind dispus să plătească doar 400.000. După seria negocierilor, FRF a emis un comunicat de presă în care a precizat că va continua colaborarea cu selecţionerul.

Ce-l aşteaptă pe Victor Piţurcă la Jeddah, oraşul pentru care ar fi dispus să renunţe la România: temperaturi record de 48 de grade Celsius, în luna septembrie

Piţurcă a discutat o oră cu Burleanu despre rezilierea contractului: „Încă sunt selecţionerul echipei naţionale“ FRF îi cere 1,4 milioane de euro!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite