Mourinho râde cu gura până la urechi: Noul antrenor al lui United a făcut prăpăd în Premier League la precedentul său mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mourinho

Portughezul a fost demis înainte de Crăciun, însă la ce CV are succesorul său, e posibil ca fanii şi şefii echipei să-şi dea palme, ulterior, pentru decizia luată.

După numai 17 etape scurse din Premier League, sezonul arată atât de rău pentru United, încât şefii clubului au prins curajul de a face experimente!

Cum echipa e la 19 puncte de liderul Liverpool, e clar că şansele la titlu s-au dus, lucru recunoscut şi de Mourinho, cu câteva zile înainte de demitere. În aceste condiţii, în campionat, singurul obiectiv rămâne o clasare pe locul 4, ultimul care duce în Liga Campionilor. Dar şi aici situaţia pare infernală, având în vedere că United e la 11 puncte de Chelsea, aflată, în acest moment, pe 4.

Cum United are, mai degrabă, nevoie de o baghetă magică, şefii nici nu s-au grăbit să angajeze un nume mare, după „decapitarea“ lui Mourinho. Iniţial, presa britanică a scris că secundul lui „Mou“, Michael Carrick, va sta pe bancă până la finalul sezonului, ca interimar. Această variantă a picat însă după câteva ore, iar clubul a făcut anunţul oficial: „Solskjaer devine managerul nostru interimar“.

Un gol de neuitat în finala Ligii Campionilor

Ole Gunnar Solskjær (45 de ani), poreclit „Asasinul cu faţă de copil“, e o legendă vie a celor de la United. Fostul atacant a evoluat, între1996 şi 2007 la „Old Trafford“, perioadă în care a adunat 126 de goluri în 366 de meciuri. Şi-a câştigat definitiv locul în inimile suporterilor, după ce a marcat golul victoriei în finala Ligii Campionilor din 1999. Atunci, United a fost condusă de Bayern din minutul 6, însă două reuşite semnate de Sheringham (90+1) şi Solskjær (90+3) au întors rezultatul, iar „Diavolii roşii“ au realizat tripa: cupa, campionat şi Liga Campionilor.

Per total, ca jucător, Solskjær a cucerit 12 trofee cu United, prinzând una dintre cele mai bune perioade din istoria clubului.

A retrogradat Cardiff de pe ultimul loc

După retragere, Solskjær a rămas la dispoziţia lui United, mai întâi, ca ambasador al clubului făcând câteva deplasări în Asia, iar apoi ca asistent al lui Sir Alex Ferguson, având rolul de a lucra la antrenamente cu atacanţii.

Apoi, între iulie 2008 şi decembrie 2010, norvegianul a pregătit echipa sub 23 de ani, având rezultate remarcabile, câştigând campionatul echipelor de rezerve din Premier League (2009-2010). În această perioadă, fostul atacant a primit chiar oferta de a deveni selecţionerul Norvegiei, însă a declinat propunerea, spunând că nu e pregătit pentru o astfel de provocare.

Într-un final însă, în decembrie 2010, Solskjær s-a „rupt“ de United pentru a prelua Molde, o formaţie de prima ligă în ţara sa natală. A urmat o perioadă excelentă pentru ambele părţi, cu două titluri câştigate la rând, dar şi o Cupă a Norvegiei. Deja Solskjær era curtat de cluburi din Premier League şi, după ce a refuzat propunerea celor de la Aston Villa, a acceptat-o pe cea primită de la Cardiff.

Aventura sa în Premier League, ca manager, s-a dovedit a fi însă un fiasco. A preluat o echipă cu multe probleme în ianuarie şi a terminat campionatul pe ultimul loc, retrogradând în Championship. Nici aici, Cardiff nu s-a descurcat mai bine cu Solskjær pe bancă, astfel că norvegianul a fost demis în septembrie 2014.

A urmat revenirea la Molde şi o calificare în grupele Ligii Europa, plus două clasări pe locul 2 în campionatele din 2017 şi 2018. Clubul tocmai a prelungit contractul lui Solskjær până în 2021, însă a acceptat ca acesta să preia United, ca interimar, până în mai, mai ales că, în Norvegia, campionatul tocmai s-a încheiat în noiembrie şi noua ediţie va porni la drum abia în martie.

Ca interimar la United, Solskjær va fi ajutat de fostul secund al lui Mourinho, Michael Carrick (37 de ani), dar şi de un fost asistent al lui Sir Alex Ferguson, Mike Phelan, care se întoarce, la rândul său, la United.

16 înfrângeri în 30 de meciuri ca manager al lui Cardiff a înregistrat Ole Gunnar Solskjær.

Unde a antrenat Ole Gunnar Solskjær 

Echipă Data numirii Data plecării

Molde 21 octombrie 2015 Are contract până în 2021

Cardiff 2 ianuarie 2014 18 septembrie 2014

Molde 1 ianuarie 2011 31 decembrie 2013

Man. United U-23 1 iulie 2008 31 decembrie 2010

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite