Motivul demisiei lui Blatter: este vizat de o anchetă a FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, este vizat de o anchetă a justiţiei americane în cadrul scandalului de corupţie care afectează instanţa fotbalului mondial, a anunţat, marţi, presa americană.

New York Times susţine că Blatter a "încercat de câteva zile să se distanţeze de scandal" dar autorităţile speră să obţină cooperarea unor responsabili FIFA inculpaţi pentru corupţie.

De asemenea, ABC News susţine că o anchetă FBI îl vizează direct pe Blatter, citând surse anonime din cadrul Biroului Federal de Investigaţii.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în perioada decembrie - martie pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite