Mircea Lucescu, un car de nervi: Un iranian i-a stricat finalul de an. Reacţia lui „Il Luce“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

După o eliminare din grupele Ligii Campionilor, de pe ultimul loc, într-o serie cu Bayern Munchen, Benfica şi Barcelona, şi ultima rundă din campionat a însemnat o dezamăgire pentru tehnicianul de 76 de ani.

Mircea Lucescu a avut un sezon 2020-2021 de vis, la Dinamo Kiev, echipă cu care a luat trei trofee, practic, tot ce a contat pe plan intern: titlul de campion, Cupa Ucrainei, dar şi Supercupa. Toate în detrimentul rivalului de moarte, Şahtior Doneţk!

Doar că acum, „Il Luce“ are mult de lucru, în pauza de iarnă, pentru a repeta rezultatele din stagiunea precedentă. Iar presiunea asupra sa tocmai a crescut şi mai mult, după un pas greşit făcut în ultima etapă din 2021, în întrecerea internă.

Concret, duminică, Dinamo Kiev a fost ţinută în şah pe teren propriu, de Zorya, ocupanta locului 4, scor 1-1. Buyalskyi (44) a stabilit scorul la pauză, 1-0 pentru gazde, însă iranianul Allahyar Sayyadmanesh (20 de ani), împrumutat la Zorya de la Fenerbahce, a stabilit scorul final, cu reuşita sa din minutul 49.

VEZI GOLUL IRANIANULUI ALLAHYAR SAYYADMANESH

Remiza înregistrată de Dinamo Kiev, coroborată cu victoria obţinută de Şahtior în ultima etapă din acest an înseamnă că „minerii“ de la Doneţk vor porni în partea a doua a sezonului de pe primul loc. În acest moment, după 18 din cele 30 de etape, podiumul arată aşa:

1. Şahtior Doneţk 47 de puncte

2. Dinamo Kiev 45p

3. Dnipro 40p

Această situaţie a adus un nou val de critici la adresa lui Mircea Lucescu din partea fanilor. Mai ales că aceştia l-au atacat pe tehnicianul român din prima zi din cauza trecutului său de la Şahtior. 

Rămâne de văzut cum va redresa „Il Luce“ situaţia în iarnă, în condiţiile în care campionatul din Ucraina se va relua la 26 februarie. Până atunci, Lucescu a vorbit despre situaţia echipei, în acest moment.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Cred că am jucat bine, dar nu fiecare jucător poate gestiona presiunea. În mod special, avem fundaşi tineri, care continuă să facă greşeli. Ne-am creat multe ocazii, dar ne-a lipsit ultima pasă sau şutul decisiv, pentru că ne-am grăbit. Am intrat în panică, iar jucătorii au luat deciziile greşite.

*Cred că trebuia să primim un penalty, nu înţeleg logica arbitrilor. A fost un fault clar în careu, asupra lui Sydorchuk. În sezonul trecut, am încheiat anul la fel, cu acelaşi arbitru, care a făcut foarte multe greşeli şi am făcut egal cu Kolos. E foarte important. Şahtior şi-a îmbunătăţit semnificativ jocul şi a ajuns la nivelul lui Dinamo Kiev, aşa că greşelile de arbitraj pot fi decisive. Sper că arbitrii nu vor influenţa lupta pentru titlu. Vreau ca totul să se decidă pe teren.

*Vom face reunirea lotului pe 13 ianuarie, iar pe 17 ianuarie vom merge în Spania. Ulterior, vom mai avea două cantonamente în Turcia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite