Mihai Bălaşa e “noul Chivu” de la AS Roma! Laude de la Gică Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Bălaşa (dreapta) a jucat 30 de minute contra lui Liverpool FOTO Corbis Images
Mihai Bălaşa (dreapta) a jucat 30 de minute contra lui Liverpool FOTO Corbis Images

Mihai Bălaşa a jucat în ambele meciuri ale italienilor din presezon, iar Hagi crede despre el că va face pasul spre echipa mare a Romei chiar din acest campionat.

Mihai Bălaşa a fost împrumutat anul trecut de AS Roma de la Viitorul lui Hagi. Fotbalistul a impresionat în tricoul echipei de tineret a romanilor, antrenată de Alberto de Rossi, tatăl lui Daniele de Rossi, şi a fost cumpărat definitiv de gruparea giallo-rossa în această vară.
Antrenorul francez al vicecampioanei Italiei, Rudy Garcia, l-a inclus pe Bălaşa în lotul pentru turneul american pe care AS Roma îl susţine în aceste zile. La fel ca şi Lobonţ, Bălaşa a jucat în ultimele 30 de minute ale meciului cu Liverpool, câştigat de italieni cu 1-0. Partida s-a disputat la Boston, în faţa unui stadion arhiplin, iar clubul capitolin şi-a adjudecat “Buick Trophy”, datorită unui autogol al lui Agger din ultimul minut de joc.
Înaintea jocului cu Liverpool, Bălaşa fost utilizat din primul minut şi în amicalul Romei cu Indonezia Under 23, scor 3-1, partidă în care românul a dat o centrare de gol. Acest meci a fost şi primul în care fotbalistul nostru a îmbrăcat tricoul echipei mari, alături de Totti şi celelalte vedete din lotul formaţiei giallo-rossa.
“E un băiat senzaţional care în acest an va face pasul către echipa mare a Romei. Poate juca pe două poziţii, lateral dreapta şi central, ceea ce e un mare avantaj pentru el. Are un potenţial enorm, e unul dintre jucătorii extraordinari pe care îi are România”, a afirmat Gică Hagi.

Roma e în Liga Campionilor

La Roma, poziţiile pe care joacă Mihai Bălaşa sunt ocupate de Maicon şi Torosidis (fundaş dreapta), respectiv Benatia şi Castan (fundaşi centrali). Mai multe şanse ar putea avea românul în centrul apărării, pentru că soluţiile de înlocuire pentru cuplul marocano-brazilian nu sunt dintre cele mai strălucite. În plus, Roma va fi angrenată în acest sezon şi în Liga Campionilor, pe lângă cele două competiţii interne, ceea ce înseamnă că Rudy Garcia are nevoie să ruleze cât mai mulţi jucători.

Soluţie pentru naţională

Mihai Bălaşa are 19 ani şi e băiatul lui Cristi Bălaşa, fostul căpitan al Chindiei Târgovişte. Fotbalistul a trecut pe la toate loturile naţionale de tineret ale României, dar poate fi o soluţie viabilă şi pentru naţionala mare, în condiţiile în care postul de fundaş dreapta este o problemă constantă pentru România.

23 de meciuri a jucat Mihai Bălaşa pentru Viitorul în Liga I, înainte să fie transferat de AS Roma.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite