Messi s-a dus la plimbare în Rusia: Cât a alergat în cele patru meciuri ale Argentinei şi de ce a fost aproape invizibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mondialul din 2018 a devenit coşmarul campioanelor! Mai întâi, a fost eliminată Australia, campioana Asiei. Apoi, a părăsit turneul şi Germania, deţinătoarea trofeului mondial. Iar primele partide din optimi au adus eliminarea atât pentru Portugalia, campioana Europei, cât şi pentru Argentina, finalista Mondialului din 2014.

Spre dezamăgirea celor de la FIFA, for interesat, în primul rând, de potenţialul de marketing al vedetelor celor două naţionale, Cristiano Ronaldo şi Messi s-au suit deja în avionul de întoarcere spre casă. 

Iar în plan personal, cei mai buni jucători ai lumii din ultimii zece ani sunt nevoiţi să accepte o realitate dură: probabil, îşi vor încheia carierele, fără un titlu mondial.

A primit doar două mingi în careul advers

În privinţa Argentinei, eşecul în faţa Franţei n-a fost, totuşi, o mare surpriză, în condiţiile în care „pumele“ abia au ieşit din grupe. Iar asta pentru că echipa a fost fragilă în apărare, iar în atac a cam avut un singur plan: mingea la Messi. De aceea, vedeta sud-americanilor a primit cele mai multe pase din echipă, după Mascherano, care, fiind fundaş, a distribuit multe mingi din apărare. Ce a făcut însă Messi cu mingile primite? Iată statistica:

*90% din pasele sale au ajuns la un coechipier.

*A avut 18 şuturi la Mondial dintre care şase au fost pe spaţiul porţii.

*A marcat un gol şi a dat două pase decisive.

Ca de obicei însă, fotbalistul de 31 de ani a alergat foarte puţin, atingând momentul de vârf, de 8,5 kilometri, în confruntarea cu Nigeria. În patru partide, Messi a adunat 31 de kilometri pe gazon. Din acest total, 13 kilometri au fost parcurşi cu o viteză de maximum 7 kilometri pe oră. Altfel spus, vedeta Argentinei, pur şi simplu, s-a plimbat 13 kilometri pe teren!

O altă statistică tristă pentru Argentina e cea legată de mingile primite de Messi în careul advers: doar două, una contra Islandei şi alta în meciul cu Croaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite