Medic imunolog: „Un meci din Liga Campionilor a fost focarul coronavirus în Italia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Gulliver / GETTY Images
Foto: Gulliver / GETTY Images

Un celebru medic imunolog din Italia, una dintre ţările cel mai greu lovite de noul coronavirus, a declarat că focarul care a aruncat ţara sa în criza profundă de acum a fost un meci de fotbal din Liga Campionilor, mai exact turul meciului din optimi, dintre Atalanta şi Valencia, de pe data de 19 februarie 2020.

44.236 de spectatori au fost prezenţi la meciul Atalantei disputat pe „San Siro“, la Milano. Medicul Francesco Le Foche a declarat că acela a fost momentul zero al epidemiei din Italia, care a ajuns să ucidă peste 18.000 de oameni în „Cizmă“.

„Euforia colectivă de la acea partidă, într-un sezon unic în istoria Atalantei, a fost cea care a provocat totul. Bergamo este o zonă foarte activă, dar a contat mult meciul. A trecut o lună de atunci, timpul confirmă ceea ce s-a întâmplat. S-au adunat mii de persoane, care au stat la câţiva centimetri una de alta. Au urlat, s-au îmbrăţişat. Atunci, virusul s-a răspândit în toate direcţiile. A fost ceva incredibil“, a declarat Le Foche pentru Corriere dello Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite