Mani Gyenes l-a ajutat pe Darryl Curtis şi nu mai poate urca în Top 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neozeelandezul Chris Birch, câştigătorul ediţiei din 2010, s-a impus în a doua zi din Red Bull Romaniacs desfăşurată în zonă montană. El a reuşit să urce două poziţii în clasamentul general. Pilotul KTM se află pe locul 2, în timp ce lider la general rămâne Graham Jarvis. Mani Gyenes a pierdut orice şansă să urce în Top 10 după ce s-a oprit să îl ajute pe Darryl Curtis. Ioan Tara a reuşit să fie cel mai rapid rider de

Foto: Red Bull

A doua zi în care participanţii la Red Bull Romaniacs au concurat în munţi a fost una în care riderii de la Pro (clasa cu cel mai dificil traseu) au dovedit că fair-play-ul este la el acasă în cel mai dificil raliu hard enduro din lume. După un punct de alimentare, Emanuel Gyenes şi pilotul ceh Martin Volny au fost şocaţi să îl vadă pe Darryl Curtis că le face semne de pe marginea potecii. Pilotul sud-african tocmai reuşise să revină pe potecă după ce căzuse într-o râpă lovindu-se şi de un pom. Mani şi Martin l-au ajutat să îşi scoată motocicleta din râpă şi astfel toţi au ajuns la finiş. Potrivit regulamentului competiţiei, doar riderii care se opresc pentru ajutorarea unor concurenţi accidentaţi primesc compensaţii orare pentru timpul pe care îl pierd. Aşa se explică faptul că atât Mani, cât şi Martin Volny şi-au sacrificat ziua pierzând peste 15 minute cu scoaterea motocicletei din râpă.

Jesus Zavala, un pilot mexican care se află la al doilea Red Bull Romaniacs, l-a ajutat pe riderul portughez Paulo Miranda după ce acesta s-a accidentat destul de rău în zona ochiului stâng. Paulo a mers o porţiune fără ochelari şi din cauza vitezei de rulare o creangă i-a rănit ochiul. Jesus l-a ajutat şi, după ce portughezul a primit îngrijiri medicale, a parcurs traseul alături de el pentru ca să nu fie considerat abandonat. Datorită ajutorului primit de la mexican, Paulo Miranda este încă în raliu şi mâine va porni în cea mai dificilă zi a ediţiei 2011.
În ziua a doua s-a ajuns în zona Voineasa şi riderii s-au bucurat de peisaje remarcabile de-a lungul celor 188 de km. Una dintre surprizele zilei a fost Andreas Lettenbichler. Pilotul Husqvarna a încheiat al treilea după ce cu o seară înainte abia putea călca din pricina unei rupturi de ligament la glezna stângă.

Penultima zi a Red Bull Romaniacs 2011 îi duce pe riderii rămaşi în competiţie pe urmele dacilor. La finalul celor 170 km (clasa Pro), concurenţii urmând să ajungă la Arsenal Parc în Orăştie. Pe 19 iulie track managerii au pregătit cea mai grea zi din raliu introducându-le atât celor de la Pro cât şi celor de la clasele Expert şi Hobby multe porţiuni tehnice.
Este pentru prima dată când cel mai dificil raliu hard enduro din lume ajunge în această zonă, aşa că traseul este o premieră absolută.
Primii rideri sunt aşteptaţi să ajungă la Arsenal Parc – Orăştie în jurul orei 12:00.
 
Rezultate
 
Pro Class:

1.         Chris Birch – NZL – 6:08:48
2.         Graham Jarvis – GBR – 6:11:46
3.         Andreas Lettenbichler – DEU – 6:27:33
 
Trial

1.         Stefan Zwerenz – 8:21:57
2.         Philipp Scholz – 8:21:59
 
Expert Single

1.         Ioan Tara – 5:45:55
2.         Guy Chandler – 5:49:29
3.         Paul Cristian Harpa – 5:53:57
 
Expert Team
1.         Lucian Neaga / Daniel Conopan – 6:31:15 / 6:31:17
2.         Cristi Babeş - Călin Radu – 8:40:40 / 8:40:44
3.         Georg Teufl / Martin Moritzer – 9:10:34 / 9:10:36
 
Hobby Single

1.         Ernst Hostettler – SWZ – 5:35:52
2.         Andreas Paragios – GRE – 5:37:35
3.         Juergen Doerr – DEU – 5:37:43

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite