Lipă: "Dinamo va plăti chirie pe stadion conform preţului zonei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, miercuri, că până la sfârşitul anului va apărea o hotărâre de guvern prin care va fi anulat contractul de asociere cu FC Dinamo, urmând ca secţia de fotbal să plătească o chirie "conform preţului zonei"

În lucru la ora actuală, la minister, direcţiile abilitate lucrează la un proiect pentru o nouă hotărâre de guvern prin care să dispară această asociere şi să fie închiriere la fel ca în cazul celorlalte obiective. Noi avem o asociere din 2003 cu fotbalul, deci situaţia e diferită faţă de Steaua şi de Rapid. Eu zic că până la sfârşitul anului se va hotărî exect ceea ce se doreşte. Şi noi dorim închirierea bunurilor din incinta clubului Dinamo. Suma va fi conform preţului zonei, nu o stabilesc nici eu, nici domnul ministru. Ei vor avea posibilitatea închirierii a ceea ce se doreşte. Poate acum sunt obiective pe care nu le mai vor, şi de ce să le ţină şi să plătească nişte bani pentru ele când pot investi în ceea ce au nevoie", a spus Lipă.

În baza contractului de asociere, care este încheiat pe termen nelimitat, FC Dinamo plăteşte către proprietarul bazei sportive din Şoseaua Ştefan cel Mare, Clubul Sportiv Dinamo, suma de 3.500 de euro lunar.

Lipă a precizat faptul că în momentul actual FC Dinamo nu are nicio datorie către clubul sportiv: "Clubul de fotbal nu mai are nicio datorie în momentul actual, sunt doar cele istorice. Ce hotărăşte instanţa nu mai e problema mea, cine răspunde, nu mai e problema mea, când se vor recupera banii nu mai e prioblema mea. Iar banii nu intră la bugetul clubului sportiv, ca să zic că plâng după ei. Statul când va dori să-i recupereze îi va recupera".

Clubul Sportiv Dinamo a acţionat în instanţă în cursul anului 2007 gruparea FC Dinamo pentru datorii de aproximativ 2.700.000 de lei, provenind din chiria stadionului şi contavaloarea utilităţilor (apă, energie electrică şi termică), acumulate în perioada 2004-2006, când secţia de fotbal era administrată de o asociaţie sportivă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite