Lăudat de Mancini, Pantilimon şi-a asigurat locul de titular şi în finala Cupei Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o prestaţie excelentă în semifinala de Cupa Angliei cu Chelsea de ieri (2-1), Costel Pantilimon a fost lăudat de Roberto Mancini. Antrenorul lui City i-a dat asigurări goalkeeper-ului român că va fi titular şi în finala cu Wigan.

Manchester City a tranşat ieri semifinala lui Chelsea, 2-1, după reuşitele lui Nasri şi Aguero, iar un aport decisiv la calificarea în ultimul act al competiţiei l-a avut şi românul Costel Pantilimon. Deşi apărase poarta “cetăţenilor” în celelalte partide din Cupa Angliei, din cauza calibrului adversarului din semifinale, presa engleză l-a anunţat titular, înaintea meciului, pe Joe Hart. 

Roberto Mancini a decis să meargă în continuare însă pe mâna lui Panti şi nu s-a înşelat. După un început mai ezitant, şi o eroare care-l putea costa un gol, longilinul portar român a evoluat excelent. A şi avut, la 2-1 pentru City, două parade colosale. A fost învins o singură dară în meci, de reuşita senzaţională a lui Demba Ba, chiar primul gol pe Pantilimon l-a încasat în acest sezon în Cupă. 

Prestaţia sa l-a impresionat şi pe Roberto Mancini. Italianul l-a lăudat după meci şi a lăsat de înţeles că în finala cu Wigan, de pe 11 mai, de pe "Wembley", poarta lui City va fi apărată tot de român. 

“Pantilimon a făcut ceea ce trebuia să facă. Costel a apărat foarte bine şi asta pentru că e un portar foarte bun. Este aşa cum ne aşteptam să fie. Mai avem patru săptămâni până la finală, dar cred că tot el va fi în poartă. A lucrat foarte bine ca rezerva lui Hart şi cred că l-a ajutat astfel şi pe Joe”, a spus Mancini, în presa engleză. 

Manchester City este aproape de al treilea trofeu în ultimii trei ani. A câştigat Cupa Angliei în 2011, apoi campionatul, sezonul trecut, şi, cel mai probabil, va lua iarăşi Cupa Angliei. 

Wigan, la prima finală din istorie, spre deosebirea de cea de-a 10 a lui City (cinci câştigate) este un adversar modest, preocupat acum de salvarea de la retrogradare.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite