Pantilimon, în finala Cupei Angliei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantilimon a dus-o pe City în finala Cupei Angliei
Pantilimon a dus-o pe City în finala Cupei Angliei

Costel Pantilimon s-a calificat astăzi, cu Manchester City, în finala Cupei Angliei, după 2-1 cu Chelsea. Portarul român a fost integralist în echipa “cetăţenilor” şi a avut câteva parade excelente în faţa starurilor de la Chelsea.

La fel ca şi în celelalte partide din acest sezon din Cupa Ligii sau Cupa Angliei, Roberto Mancini a ales să meargă pe mâna lui Costel Pantilimon, pentru postul de portar. Iar alegerea italianului a fost inspirată. După un început mai slab, cu ceva emoţii, Panti şi-a revenit şi a jucat excelent. Singura eroare a făcut-o în minutul 24, când a ieşit slab pe o centrare, după o lovitură liberă, dar Kompany l-a salvat, cu un balon scos de pe linia porţii. 

Apoi, Pantilimon a evoluat impecabil, cu două parade de zile mari. În minutul 69 a agăţat o minge de la picioarele lui Mata, iar două minute mai târziu a respins şutul lui Demba Ba, din cinci metri! Două intervenţii decisive, în momente cheie, la 2-1 pentru City. 

“Cetăţenii” au condus cu 2-0, după golurile lui Nasri (35) şi Aguero (47), iar Chelsea a replicat prin Demba Ba (66). 

De altfel, golul atacantului senegalez a fost primul încasat de Pantilimon în această ediţie a Cupei Angliei, în cinci partide! S-a încheiat 2-1 pentru City, care se pregăteşte de a 10-a finală de Cupa Angliei din istorie, din care cinci câştigate. 

În ultimul act al competiţiei, care se dispută pe 11 mai, pe “Wembley”, adversarul “cetăţenilor” va fi Wigan, care a trecut cu 2-0 de Millwall, în cealaltă semifinală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite