Jocurile Europene 2023. România, imperială! Bernie Szocs aduce punctul de aur în finala cu Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși pleca în finala cu Germania cu a doua șansă, România a câștigat medalia de aur la tenis de masă pe echipe, la Jocurile Europene 2023. A fost un meci epic, cu răsturnări de situație, în care a strălucit din nou Bernadette Szocs.

Bernadette Szocs nu are rivală în Europa. Foto EPA EFE
Bernadette Szocs nu are rivală în Europa. Foto EPA EFE

România a plecat ca din pușcă în ultimul act al competiției. Dublul Dragoman - Diaconu s-a impus cu 3-2 în primul meci al finalei, contra nemțoaicelor Mittelham - Shan. A fost 8-11, 19-17,  11-7, 8-11 și 11-5 pentru fetele noastre și România conducea cu 1-0. S-a făcut 2-0 după ce Bernie Szocs a trecut cu 3-2 de Ying Han, revenind fabulos de la 0-2 la seturi: 4-11, 10-12, neutralizate de 11-8, 11-9 și 11-8 pentru româncă.

”Nemțoaicele”, în fapt chinezoaice naturalizate, și-au intrat în mână și au echilibrat disputa. Xiaona Shan și Ying Han au trecut de Andreea Dragoman (3-2), respectiv de Adina Diaconu (3-0), astfel că punctul de aur a căzut tot pe umerii lui Bernadette Szocs. De data aceasta a fost un duel româno-german veritabil, contra Ninei Mittelham, în care Berni a fost imperială: 3-0 (11-9, 11-9, 11-4), declanșând sărbătoarea în tabăra tricoloră!

Bernie, sufocată de colege după victoria entuziasmantă. Captură TVR 2
Bernie, sufocată de colege după victoria entuziasmantă. Captură TVR 2

Revanșă după finala pierdută în urmă cu 4 ani

A fost o dulce revanșă pentru România, după ce la ediţia precedentă a Jocurilor Europene, Minsk 2019, Germania s-a impus în finală cu scorul de 3-0.

România a obținut patru medalii la tenis de masă la Jocurile Europene de la Cracovia: aur prin Bernadette Szocs şi cu echipa feminină și bronz prin Elizabeta Samara şi perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.

Patru fete de AUR! Românce! Captură TVR 2
Patru fete de AUR! Românce! Captură TVR 2

Palmaresul României la tenis de masă la Jocurile Europene înaintea acestei ediţii din Polonia era de două medalii de argint, ambele în 2019 - la echipe feminin (Szocs, Samara, Daniela Dodean Monteiro) şi dublu mixt (Ovidiu Ionescu, Szocs).

România, pe locul 13 în clasamentul pe națiuni

Delegația României a obținut până acum 6 medalii de aur, 6 de argint și 5 de bronz la această ediție a Jocurilor Europene, situându-se pe locul 13 în clasamentul pe medalii. Lider e Italia, cu 87 de medalii (27-23-37). Ultima medalie ”tricoloră” a fost adusă de Lăcrămioara Perijoc, argint la box, după ce a fost învinsă în această seară de bulgăroaica Petrova în finala de la categoria 54 kg. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite